Flux-stiri

Consiliul de Securitate rus s-a întrunit să discute despre cererea de recunoaștere a independenței republicilor Donețk și Lugansk

  • Președintele rus Vladimir Putin a participat, luni, la Consiliul de Securitate rus, care se reunește săptămânal la Kremlin.
  • Pe agenda discuțiilor a fost cererea oficială de recunoaştere a independenţei republicilor Populare Donețk și Lugansk.
  • Între timp, Austria a trimis o echipă de criză la Kiev pentru a pregăti măsuri pentru evacuarea cetățenilor săi.

Şefii autoproclamatelor republici populare separatiste pro ruse din Lugansk și Donetk i-au adresat lui Putin o cerere oficială de recunoaştere a independenţei republicilor, după ce și Duma de Stat a făcut același lucru săptămâna trecută. Luni, se așteaptă o decizie a Consiliului de Securitate rus, care se reunește săptămânal la Kremlin.

Scopul întâlnirii de luni a Consiliului de Securitate rus l-a reprezentat emiterea cererii de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk de către liderii acestora, după cum a afirmat președintele Vladimir Putin.

„Scopul întâlnirii noastre de astăzi este să ne ascultăm colegii și să ne stabilim următorii pași în această direcție. Mă refer atât la apelul liderilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk la Rusia cu o cerere de recunoaștere a suveranității, cât și la rezoluția Dumei de Stat pe același subiect, prin care se cere șefului statului să recunoască independența și suveranitatea RPD și LPR.” a spus președintele Vladimir Putin.

Acesta s-a referit la lovitura de stat din Ucraina, ca fiind neconstituțională și sângeroasă, spunând că unii dintre locuitori nu au acceptat-o.

„Rusia a făcut inițial totul pentru a rezolva pașnic contradicțiile din Donbas. Autoritățile de la Kiev nu vor implementa acordurile de la Minsk, au declarat public acest lucru de multe ori. De asemenea, autoritățile de la Kiev au efectuat de două ori operațiuni punitive în Donbas, acum agravarea are loc pentru a treia oară. Scopul ședinței de astăzi este stabilirea demersurilor pe Donbas, ținând cont de contestațiile DPR și LPR cu cererea de a le recunoaște independența. Problemele de recunoaștere a DPR și LPR sunt strâns legate de problemele globale de asigurare a securității în lume.”, a declarat liderul rus Vladimir Putin, luni, în cadrul Consiliului de Securitate rus, reunit săptămânal la Kremlin.

Putin a mai declarat că decizia asupra Donbasului va fi luată pe baza evaluărilor privind evoluția situației.

În același timp, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că SUA fac tot posibilul pentru a ocoli principiul indivizibilității securității. Aceasta a declarat că rezultatele conferinței de la München au confirmat că țările occidentale se bazează pe Washington în pozițiile lor.

Federaţia Rusă va căuta un răspuns de la Vest la întrebarea principală a neextinderii NATO către Est”, a spus Lavrov.

Președintele rus Putin a afirmat, în cadrul Consiliului pentru Securitate, că Rusia a făcut inițial totul pentru a rezolva pașnic contradicțiile din Donbas.

Între timp, Austria a trimis o echipă de criză la Kiev pentru a pregăti măsuri pentru evacuarea cetățenilor săi.

The post Consiliul de Securitate rus s-a întrunit să discute despre cererea de recunoaștere a independenței republicilor Donețk și Lugansk appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code