Flux-stiri

Coreea de Nord denunță agresiunea Statelor Unite în timp ce marchează aniversarea războiului la Seul

  • Coreea de Nord s-ar putea pregăti să efectueze primul său test nuclear din ultimii cinci ani.
  • Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol și președintele american Joe Biden au convenit în luna mai să desfășoare mai multe arme americane dacă va fi necesar pentru a descuraja Nordul.
  • Mijloacele strategice pot include, de obicei, portavioane, bombardiere cu rază lungă de acțiune sau submarine cu rachete.

Coreea de Nord a condamnat sâmbătă „mișcările de agresiune” ale Washingtonului și Seulului, promițând să se răzbune, în timp ce a marcat cea de-a 72-a aniversare a izbucnirii Războiului din Coreea, într-un moment de creștere a tensiunilor în Peninsula Coreeană.

Pe fondul preocupărilor legate de faptul că Coreea de Nord s-ar putea pregăti să efectueze primul său test nuclear din ultimii cinci ani, președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol și președintele american Joe Biden au convenit în luna mai să desfășoare mai multe arme americane dacă va fi necesar pentru a descuraja Nordul.

Agenția de știri de stat a Nordului, KCNA, a declarat sâmbătă că o serie de organizații muncitorești au organizat reuniuni pentru a „jura răzbunare pe imperialiștii americani”, acuzând Statele Unite că au declanșat războiul coreean din 1950-1953.

Războiul s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace, ceea ce înseamnă că forțele ONU conduse de SUA se află încă, din punct de vedere tehnic, în război cu Coreea de Nord. Potrivit raportului KCNA, Pyongyang a denunțat Washingtonul pentru ceea ce a numit „mișcări de agresiune” desfășurate împreună cu Coreea de Sud și Japonia și a declarat că impulsul SUA de a desfășura active strategice” asupra Sudului are ca scop provocarea unui nou război.

Mijloacele strategice pot include, de obicei, portavioane, bombardiere cu rază lungă de acțiune sau submarine cu rachete. „Un astfel de comportament insolent al SUA alimentează furia și răzbunarea poporului coreean”, a declarat KCNA.

Marcând aniversarea războiului la Seul, Yoon s-a angajat să facă tot ce îi stă în putință pentru a proteja libertatea și pacea. „Vom menține o poziție de securitate puternică bazată pe alianța dintre Coreea de Sud și SUA și pe o armată puternică susținută de știință și tehnologie”, a scris el pe Facebook.

Aniversarea de sâmbătă a avut loc pe fondul îngrijorărilor că Pyongyang ar putea efectua ceea ce ar fi cel de-al șaptelea test nuclear, despre care oficiali americani și sud-coreeni au declarat că ar putea avea loc „în orice moment”.

The post Coreea de Nord denunță agresiunea Statelor Unite în timp ce marchează aniversarea războiului la Seul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code