Flux-stiri

Șeful Statului Major rus ar fi scăpat de atacul ucrainean asupra unui centru de comandă, spun surse

  • Cel mai înalt ofițer rus a vizitat linia frontului pentru a schimba cursul ofensivei, spun oficialii americani și ucraineni.
  • Șeful Statului Major rus a scăpat de atacul ucrainean asupra unei şcoli care era folosită ca bază militară în oraşul Izium, controlat de ruşi, a informat New York Times, citat de The Guardian.
  • Kremlinul pare să-şi concentreze operaţiunile în jurul oraşului Izium, ca parte a eforturilor reînnoite de a ocupa regiunile Doneţk şi Luhansk. Se pare că Gerasimov a fost pus la comanda forţelor.

Generalul Valery Gherasimov, şeful statului major rus, a vizitat, săptămâna trecută, poziţii periculoase din prima linie din estul Ucrainei în încercarea de a revigora ofensiva rusă de acolo, a raportat New York Times, citând oficiali ucraineni şi americani.

În timpul vizitei, Gherasimov, şeful Statului Major rus, a scăpat de un atac ucrainean asupra unei şcoli care era folosită ca bază militară în oraşul Izium, controlat de ruşi, a informat New York Times, citat de The Guardian.

Ucrainenii au aflat de această vizită, a declarat oficialul ucrainean, dar nu la timp pentru a-l prinde pe generalul Gherasimov. Când forțele ucrainene au lansat un atac asupra unei poziții vizitate de generalul Gherasimov, la Școala nr. 12 din orașul Izium, controlat de Rusia, sâmbătă seara, acesta plecase, deja, spre Rusia.

Cu toate acestea, aproximativ 200 de soldați, inclusiv cel puțin un general, au fost uciși, a declarat oficialul ucrainean, vorbind sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre o operațiune militară sensibilă.

Institutul pentru Studierea Războiului, un think tank din SUA, a declarat, anterior, că forţele ucrainene „probabil au efectuat un atac de artilerie cu rachete asupra unui post de comandă rus din Izyum la 30 aprilie, care a lovit după ce şeful de stat major rus, Valery Gherasimov, a plecat, dar a ucis alţi ofiţeri ruşi superiori.”  

Oficialii americani nu au putut confirma atacul, iar Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.  

„Presupunerea noastră de lucru este că el a fost acolo pentru că există o recunoaştere că încă nu şi-au rezolvat toate problemele”, a declarat unul dintre oficialii americani pentru Times. „Ofensiva rusă a fost lentă, cu dezordine larg răspândită şi moral slab raportate în rândul forţelor ruse.”

Kremlinul pare să-şi concentreze operaţiunile în jurul oraşului Izium, ca parte a eforturilor reînnoite de a ocupa regiunile Doneţk şi Luhansk. Se pare că Gherasimov a fost pus la comanda forţelor.

The post Șeful Statului Major rus ar fi scăpat de atacul ucrainean asupra unui centru de comandă, spun surse appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code