Flux-stiri

Magnatul rus, care a condamnat războiul început de Putin, se teme pentru viața sa

  • Oleg Y. Tinkov, magnatul rus care a condamnat războiul început de Putin în Ucraina, a fost luat în vizor de către acesta.
  • Declarațiile făcute de magnatul rus au fost făcute dintr-o locație pe care a ținut-o secretă.
  • Oleg și-a angajat gărzi de corp, pentru o securitate sporită, în urma discuțiilor purtate cu prieteni cu contacte în serviciile de securitate rusești.

Oleg Y. Tinkov, magnatul rus cu o avere de peste 9 miliarde de dolari, care a condamnat războiul început de Putin în Ucraina, a fost luat în vizor de către acesta. Tinkov are afaceri în domeniul energiei și în domeniul minier, lucru ce l-a făcut să fie unul dintre cei mai renumiți oameni de afaceri din Rusia.

În urmă cu o lună, Oleg Y. Tinkov și-a exprimat părerea vis-a-vis de război, lucru ce l-a nemulțumit pe Vladimir Putin. În consecință, administrația lui Putin a contactat directorii băncii pe care Oleg o deține și a amenințat cu naționalizarea afacerii, dacă aceștia vor continua să aibă legături cu magnatul.

Așadar, în urmă cu doar câteva zile, Oleg Y. Tinkov a vândut participația sa, de 35%, unui miliardar cu afaceri în industria minieră. Decizia a fost descrisă ca fiind o „vânzare disperată, o vânzare de foc” și impusă de Kremlin.

Magnatul rus a luat decizii influențate de amenințările lui Putin

„Nu am putut discuta despre preț. A fost ca un ostatic: iei ceea ce ți se oferă. Nu am putut negocia. Kremlinul mă va ucide”, a spus acesta.

„Mi-am dat seama că Rusia, ca țară, nu mai există. Am crezut că regimul Putin era rău. Dar, bineînțeles, nu aveam nicio idee că va lua o asemenea amploare catastrofală”, a mai spus acesta, conform The New York Times.

De asemenea, declarațiile făcute de magnatul rus au fost făcute dintr-o locație pe care a ținut-o secretă, adăugând faptul că și-a angajat gărzi de corp, pentru o securitate sporită. Această decizie a fost luată în urma discuțiilor purtate cu prieteni cu contacte în serviciile de securitate rusești.

The post Magnatul rus, care a condamnat războiul început de Putin, se teme pentru viața sa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code