Flux-stiri

Times: Rusia se pregătește pentru a ataca Moldova în încercarea de a cuceri Ucraina, potrivit unor surse militare ucrainene

  • Kremlinul va încerca să deschidă un nou front de luptă, potrivit unor surse militare ucrainene.
  • Dacă Rusia reușește să pună mâna pe țara vecină, acest lucru ar duce la deplasarea trupelor rusești dinspre partea de vest, spre portul Odesa.
  • Rușii ar încerca să transfere soldații cu ajutorul avioanelor și al elicopterelor Il76 care decolează din Crimeea, teritoriu ocupat de către Rusia.

Rusia va încerca o nouă abordare în războiul cu Ucraina și va începe să o atace din Moldova. Kremlinul va încerca să deschidă un nou front de luptă, potrivit unor surse militare ucrainene, relatează The Times.

O sursă ucraineană a mărturisit că există o „serie de indicatori” care arată faptul că un atac ce s-ar putea desfășura în viitorul apropiat asupra Moldovei este posibil. Moldova are puțin peste 3.200 de soldați în armată.

Dacă Rusia reușește să pună mâna pe țara vecină, acest lucru ar duce la deplasarea trupelor rusești dinspre partea de vest, spre portul Odesa.

„Credem că Rusia a luat deja decizia de a ataca Moldova. Soarta Moldovei este crucială. Dacă rușii încep să preia controlul, noi vom fi, din punct de vedere militar, o țintă mai ușoară, iar amenințarea pentru Ucraina va fi existențială”, a declarat sursa menționată anterior.

Rusia ar fi început mobilizarea trupelor pe aeroportul din Tiraspol

Potrivit ukrinform, o anumită activitate poate fi observată pe aeroportul din Tiraspol, capitala republicii nerecunoscute a Transnistriei. Rușii ar încerca să transfere soldații cu ajutorul avioanelor și al elicopterelor Il76 care decolează din Crimeea, teritoriu ocupat de către Rusia.

De asemenea, în același timp, în Chișinău, în capitala Republicii Moldova, oamenii urmează să iasă în stradă, pentru a protesta cu privire la viitorul sumbru care se prevede pentru aceștia.

Conform analiștilor britanici din domeniul apărării, dacă această operațiune militară ar începe, ar putea duce la îndeplinirea a trei obiective:

  • Mobilizarea unei părți a forțelor ucrainene spre flancul sud-vestic,
  • Subminarea politicilor pro-europene ale Guvernului din Moldova,
  • Intimidarea Occidentului: ajutorul oferit Ucrainei ar putea duce la o destabilizare mult mai amplă în regiune, inclusiv în zona Balcanică.

Mai mult decât atât, presa ucraineană a informat că armata rusă va începe furnizarea unor cantități mari de arme țării, înainte de atacul propriu-zis.

The post Times: Rusia se pregătește pentru a ataca Moldova în încercarea de a cuceri Ucraina, potrivit unor surse militare ucrainene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code