Flux-stiri

InSecuritate. Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la București: America ar putea produce suficient petrol si gaze intr-un mod mult mai ecologic si curat decat Rusia

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la București, afirmă că sursele americane de producție de petrol și de gaze sunt capabile să suplinească livrările Gazprom, dacă producția ar crește în SUA, ceea ce este posibil.

Fostul ambasador american mai spune că războiul din Ucraina trebuie oprit, iar statele europene să vorbească pe o singură voce, pentru că orice ezitare nu poate duce decât la tot mai multe victime în rândul oamenilor nevinovați și la prelungirea războiului.

Prezentăm principalele declarații ale fostului ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, sâmbătă seara, în emisiunea  Insecuritate, de la Aleph News:

Adrian Zuckerman: „Această bătălie nu este una care să fie câștigată de Rusia. Trebuie să fie câștigată de Ucraina. Miza nu este doar Ucraina. Ucraina reprezintă democrație și reprezintă toate valorile Occidentului. Dacă Ucraina pierde, va fi foarte rau pentru toate democrațiile europene, dar și pentru restul lumii.”

Adrian Zuckerman: „Cea mai mare minciună pe care o aud acum este că războiul a fost provocat de Biden sau de Zelenski sau de faptul că NATO s-a apropiat prea mult de Rusia. Este o minciună ordinară. Adevărul, în opinia mea, este că lui Putin i-a fost frică să nu piardă Belarusul, care acum un an a încercat să fie liber și democrat, iar rușii au intrat acolo ca să prevină acest lucru. De partea cealaltă avem Georgia unde situația e aceeași, plus succesul Ucrainei, care demonstrează întregii lumi că oamenii nu vor să trăiască subjugați de un dictator și un criminal ca Putin. Asta a provocat războiul!”

Adrian Zuckerman: Oamenii mai tineri din România nu știu cum a fost viața sub comunism. A fost groaznic. Chiar dacă Putin nu este un ideolog comunist, el s-a născut în comunism, a trăit în comunism, este fost agent KGB, fost șef KGB din Germania de Est – care a chinuit oamenii de acolo – și vrea să facă același lucru în Rusia acum și peste tot.”

Adrian Zuckerman: „Noi spunem NU acestei invazii; Putin poate să-i spună cum dorește, dar este un RĂZBOI împotriva unei țări independente și democratice. Europa nu poate să spună altceva în afară de NU. Putin a spus deja: intră în Moldova, intră în Lituania pe care amenințat-o deja acum câteva zile, intră și în statele baltice – a amenințat Suedia și Norvegia – cineva trebuie să spună NU! Iar acest cineva trebuie să fie toate statele europene. Să vorbească o singură voce și să nu existe state ezitante, sau unele chiar de partea Rusiei. Să nu mai dea speranțe lui Putin, pentru că asta nu cauzează decât moarte în rândul oamenilor nevinovați, determină prelungirea războiului.”

Adrian Zuckerman: „Eu cred că sursele americane de producție de petrol și de gaze sunt capabile să suplinească resursele livrate de Gazprom, dacă producția ar crește în SUA și e posibil să crească. Acum un an și jumătate, când s-a schimbat administrația, au fost oprite câteva proiecte și nicio conductă nouă nu a fost aprobată. Iar licențele de forare au fost refuzate multor companii. Nu îmi este clar motivul, nu știu care e politica. Dacă ar da drumul la aceste lucruri, America ar putea produce suficient petrol și gaze într-un mod mult mai ecologic și curat decât se face în Rusia, China, Iran sau Venezuela.

The post InSecuritate. Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la București: America ar putea produce suficient petrol si gaze intr-un mod mult mai ecologic si curat decat Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code