Flux-stiri

Serghei Lavrov: Relaţia dintre Rusia şi China va fi mai puternică

lavrov-putinlavrov-putin

  • Relaţia dintre Rusia şi China se va consolida ca urmare a situaţiei politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.
  • Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică preşedintelui Vladimir Putin.
  • Potrivit mai multor relatări recente din mass-media, Rusia a cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina.

Relaţia dintre Rusia şi China se va consolida ca urmare a situaţiei politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

Într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internaţional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume”, a declarat Lavrov, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Într-o convorbire telefonică de vineri, preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicaţiile şi consecinţele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC.

Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică preşedintelui Vladimir Putin.

Potrivit mai multor relatări recente din mass-media, Rusia a cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina.

The post Serghei Lavrov: Relaţia dintre Rusia şi China va fi mai puternică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code