Flux-stiri

Orașul ucrainean Severodoneţk a fost ocupat în totalitate de ruși

  • Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a declarat pe Facebook că luptătorii ruşi şi separatişti au încercat să blocheze Lisiciansk dinspre sud.
  • Lisiciansk şi Severodoneţk au fost punctul central al unei ofensive ruseşti menite să captureze întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei şi să distrugă armata ucraineană.
  • Ruşii şi separatiştii controlează, de asemenea, aproximativ jumătate din Doneţk, a doua provincie din Donbas.

Primarul din Severodoneţk a declarat că forţele ruseşti au ocupat în totalitate oraşul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte şi bombardamente.

Oraşul se află acum sub ocupaţia deplină a Rusiei. Ei încearcă să îşi stabilească propria ordine, din câte ştiu au numit un fel de comandant”, a declarat primarul Oleksandr Stryuk la televiziunea naţională, conform Reuters.

AP anunţă că Rusia a lansat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra unor zone aflate departe de centrul bătăliilor din est.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a declarat pe Facebook că luptătorii ruşi şi separatişti au încercat să blocheze Lisiciansk dinspre sud. Oraşul se află lângă Severodoneţk, care a suportat un asalt neîncetat şi lupte din casă în casă timp de săptămâni întregi.

Agenţia rusă de ştiri Interfax l-a citat pe un purtător de cuvânt al forţelor separatiste, Andrei Marochko, care a declarat că trupele ruse şi luptătorii separatişti au intrat în Lisiciansk şi că au loc lupte în inima oraşului.

Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la această afirmaţie din partea ucraineană

Lisiciansk şi Severodoneţk au fost punctul central al unei ofensive ruseşti menite să captureze întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei şi să distrugă armata ucraineană.

Cele două oraşe şi zonele înconjurătoare sunt ultimele focare majore de rezistenţă ucraineană în Luhansk, care se află în proporţie de 95% sub control rusesc şi separatist local. Ruşii şi separatiştii controlează, de asemenea, aproximativ jumătate din Doneţk, a doua provincie din Donbas.

The post Orașul ucrainean Severodoneţk a fost ocupat în totalitate de ruși appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code