Flux-stiri

LIVE UPDATE. 321 zile de invazie. Rusia reia asaltul asupra mai multor orașe din Donețk. Ucraina își întărește pozițiile în jurul orașului Bakhmut

  • Bakhmut și orașul vecin Soledar au fost în centrul eforturilor intense ale Moscovei de a face progrese într-o zonă în care forțele rusești au încercat cu disperare să avanseze de la începutul verii.
  • Volodimir Zelenski a declarat că Bakhmut și Soledar rezistă în ciuda distrugerilor generalizate după luni de atacuri.
  • Trupele rusești fac o nouă încercare de a avansa asupra orașului Soledar din estul regiunii Donbas.

Trupele rusești fac o nouă încercare de a avansa în orașul Soledar din estul regiunii Donbas, potrivit ministrului adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar. „După o încercare nereușită de a captura Soledar și de a se retrage, inamicul și-a regrupat forțele, a refăcut pierderile, a redislocat unități de asalt suplimentare, a schimbat tactica și a lansat un asalt puternic”, a scris ea pe Telegram.

Atacurile rusești din ultimele zile s-au concentrat pe Soledar, într-un efort aparent de a izola orașul. Capturarea lui Soledar, care se află la nord-est de Bakhmut, ar pune forțele ucrainene din zonă în pericol de a fi încercuite și ar oferi Rusiei o potențială cale de abordare împotriva acestui oraș.

Ucraina își consolidează pozițiile din jurul Bakhmut, în estul regiunii Donbas, după zile de asalturi neîncetate ale forțelor rusești conduse de grupul de mercenari Wagner. Bakhmut și orașul vecin Soledar au fost în centrul unor eforturi intense ale Moscovei de a face progrese într-o zonă în care forțele rusești încearcă cu disperare să avanseze de la începutul verii.

The post LIVE UPDATE. 321 zile de invazie. Rusia reia asaltul asupra mai multor orașe din Donețk. Ucraina își întărește pozițiile în jurul orașului Bakhmut appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code