Flux-stiri

Un focar de boală meningococică în rândul bărbaților gay și bisexuali se răspândește rapid în Florida

FocarFocar

  • CDC ajută la investigarea focarului de boală meningococică în Florida.
  • Bărbații gay și bisexuali sunt îndemnați să se vaccineze dacă locuiesc în Florida sau să discute cu furnizorul lor de asistență medicală despre vaccinare dacă călătoresc în Florida.
  • Au fost raportate cel puțin 24 de cazuri și 6 decese în rândul bărbaților gay și bisexuali.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor își continuă colaborarea cu Departamentul de Sănătate din Florida pentru a investiga unul dintre cele mai grave focare de boală meningococică în rândul bărbaților gay și bisexuali din istoria SUA. Au fost raportate cel puțin 24 de cazuri și 6 decese în rândul bărbaților gay și bisexuali.

Focarul, despre care se crede că este în creștere, este unul dintre cele mai grave pentru bărbații gay și bisexuali din istoria națiunii și a depășit media de cinci ani a cazurilor de meningită din Florida, relatează CDC.

Ca răspuns la acest focar, CDC recomandă homosexualilor, bisexualilor și altor bărbați care fac sex cu bărbați să se vaccineze împotriva meningococic (MenACWY) dacă locuiesc în Florida sau să discute cu furnizorul lor de asistență medicală despre vaccinare dacă călătoresc în Florida. CDC subliniază, de asemenea, importanța vaccinării de rutină MenACWY pentru persoanele cu HIV.  

Oamenii răspândesc bacteriile meningococice altora prin împărtășirea secrețiilor respiratorii și ale gâtului (salivă). În general, este nevoie de un contact apropiat sau de lungă durată, cum ar fi sărutul sau să fii lângă cineva care tușește, pentru a răspândi aceste bacterii.   

Boala meningococică afectează pe oricine, poate fi mortală și include infecții ale mucoasei creierului și măduvei spinării (meningită) și ale fluxului sanguin. Vaccinurile recomandate sunt cea mai bună protecție împotriva bolii meningococice. 

Boala meningococică este o infecție gravă cauzată de bacteria Neisseria meningitidis. Afecțiunea poate duce la meningită, care este umflarea creierului și a măduvei spinării. De asemenea, poate duce la o infecție în sânge sau la pneumonie. Chiar și cu vaccinare, 1 din 10 persoane care se infectează cu boala poate muri. Până la 20% dintre cei care contractează boala și se recuperează cel mai probabil vor suferi complicații permanente care includ leziuni ale rinichilor și creierului, pierderea auzului și amputarea picioarelor, brațelor, degetelor de la mâini sau de la picioare.

The post Un focar de boală meningococică în rândul bărbaților gay și bisexuali se răspândește rapid în Florida appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code