Flux-stiri

STUDIU. Stresul la locul de muncă îi face pe oameni să vorbească mai repede și mai tare

stres la muncastres la munca

  • Cercetătorii din Germania au descoperit că o zi încărcată la locul de muncă duce la schimbări în voce, scrie „Daily Mail”, citând o publicație din revista „Science Science”.
  • În scopul studiului, autorii acestuia de la Universitatea din Saarland au analizat înregistrări ale conversațiilor purtate seara. 
  • Rezultatele arată că, după o zi stresantă la locul de muncă, oamenii vorbesc mai repede și mai tare.

Cercetătorii din Germania au descoperit că o zi încărcată la locul de muncă duce la schimbări în voce, scrie „Daily Mail”, citând o publicație din revista „Science Science”.

În scopul studiului, autorii acestuia de la Universitatea din Saarland au analizat înregistrări ale conversațiilor purtate seara. 

La studiu au participat 111 persoane cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani. Aceștia au avut o săptămână pentru a evalua cât de dificilă a fost ziua lor de lucru și pentru a-și înregistra conversațiile de seară. 

Cercetătorii explică faptul că stresul activează sistemul nervos, ducând la producerea de hormoni precum cortizolul și adrenalina. Aceasta, la rândul său, provoacă bronhodilatație, deschiderea căilor respiratorii și respirație rapidă, care poate crește intensitatea sau volumul vocii și viteza vorbirii.

Oamenii de știință speră că descoperirea lor poate fi folosită pentru a ajuta oamenii să-și monitorizeze nivelul zilnic de stres, pentru a îl controla mai bine. Potrivit acestora, înregistrările vocale ar fi un indicator obiectiv, care nu depinde dacă o persoană a observat cât de stresată este. 

Având în vedere că stresul este o cauză universală a problemelor de sănătate, tehnologia poate ajuta la detectarea precoce, ceea ce duce la îmbunătățirea bunăstării umane”, au concluzionat cercetătorii.

The post STUDIU. Stresul la locul de muncă îi face pe oameni să vorbească mai repede și mai tare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code