Flux-stiri

Creatorul ChatGPT anunța ca chatbotul ar putea părăsi Uniunea Europeană. Care este motivul

  • Șeful companiei din spatele ChatGPT a declarat că ar putea lua în considerare posibilitatea de a părăsi UE.
  • Legislația planificată de UE ar putea fi prima care să reglementeze în mod specific IA.
  • Mulți din industriile creative acuză companiile de inteligență artificială că se folosesc de munca artiștilor, muzicienilor și actorilor pentru a antrena sisteme care să le imite munca.

Șeful companiei din spatele ChatGPT a declarat că ar putea lua în considerare posibilitatea de a părăsi UE dacă nu reușește să se conformeze unei legi planificate privind inteligența artificială (AI), scrie BBC.

Legislația planificată de UE ar putea fi prima care să reglementeze în mod specific IA. Și ar putea impune companiilor de inteligență artificială generativă să dezvăluie ce materiale protejate prin drepturi de autor au fost folosite pentru a-și antrena sistemele de creare de texte și imagini.

„Actualul proiect al legii UE privind IA ar fi o reglementare excesivă”, a declarat Sam Altman de la OpenAI, potrivit Reuters. „Dar am auzit că va fi retrasă.”

Mulți din industriile creative acuză companiile de inteligență artificială că se folosesc de munca artiștilor, muzicienilor și actorilor pentru a antrena sisteme care să le imite munca.

Dar Altman este îngrijorat că ar fi imposibil din punct de vedere tehnic ca OpenAI să respecte unele dintre cerințele de siguranță și transparență ale Legii privind IA, potrivit revistei Time.

La summitul G7 de la Hiroshima, liderii SUA, Marii Britanii, Germaniei, Franței, Italiei, Japoniei și Canadei au convenit că crearea unei inteligențe artificiale „demne de încredere” trebuie să fie „un efort internațional”.

Iar înainte de intrarea în vigoare a legislației UE, Comisia Europeană își propune să elaboreze un pact privind inteligența artificială cu Alphabet, compania-mamă a Google.

Cooperarea internațională este vitală pentru reglementarea inteligenței artificiale, potrivit șefului industriei UE, Thierry Breton, care s-a întâlnit la Bruxelles cu directorul executiv al Google, Sundar Pichai.

Citește și:

The post Creatorul ChatGPT anunța ca chatbotul ar putea părăsi Uniunea Europeană. Care este motivul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code