Flux-stiri

Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță. Sorin Cîmpeanu: Ipoteza este că școala începe fizic pe 8 noiembrie

Ministrul Educației, atac indirect la adresa lui Voiculescu privind restricțiile din școli: „Educația nu îmbolnăvește“Ministrul Educației, atac indirect la adresa lui Voiculescu privind restricțiile din școli: „Educația nu îmbolnăvește“

Vacanța de două săptămâni trebuie recuperată într-un fel. Așa că ministrul Sorin Cîmpeanu a acceptat propunerea elevilor de a tăia o săptămână din vacanța de iarnă pentru a putea fi recuperată materia.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, la Aleph news, despre modul în care se va modifica structura anului. el a firmă că cele două săptămâni de vacanță suplimentară vor fi recuperate între 3 și 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

Tot anul școlar e altfel. În măsura în care trebuie să alegem pierderea minimă, școala altfel a fost o propunere pe care ministerul a agreat-o. Cert e că în varianta agreată la nivelul Comisiei de dialog social, împreună cu elevii, la solicitarea elevilor, la ședință au participat și părinții și profesorii. În 5 noimbrie, când vom avea ordinul de ministru cu modificarea stucturii anului școlarc cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în felul următor: între 13 și 14 ianuarie vor avea școală, vor putea avea școală cu prezența fizică în loc de cele două săptămâni de vacanță în care nu s-a putut asigura prezența fizică a elevilor din gimnaziu și liceu.

Pentru elevii din învățământul primar și copiii din grădinițe nu este nevoie să vină cu o săptămâna mai devreme de 3 ianuarie, ci este suficient să vină pe 10 ianuarie și să facă școală de luni, 10 ianaurie, până vineri, 14 ianuarie”, a spus ministrul, la Aleph News.

Sorin Cîmpeanu afirmă că „nu ne putem permite mai mult de 2 săptămâni de  vacanță suplimentară”.

Această vacanță poate fi recuperată, dacă este de două săptămâni. Dacă este mai mare de 2 săptămâni nu poate fi recuperate, păstrând în același timp datele pentru examenele naționale. Păstrarea datelor anunțate, cunoscute pentru exemenele naționale – bacalureat și evaluarea națională – sunt un lucru foarte important”, a subliniat ministrul Educației.

Conform sursei citate, școala va începe din nou pe 8 noiembrie.

Ipoteza de bază este că școala va începe cu prezență fizică, dacă situația epidemiologică o va permite. Dacă situația epidemiologică nu va permite, vom fi nevoiți să începem școală în format online. Aceste lucruri vor fi cunoscute în data de 5 noiembrie pentru că atunci vom avea date certe și nu supoziții. În momentul de față nimeni nu va ști rata de infectare din 5 noiembrie”, a adăugat ministrul.

Elevii au intrat în vacanță de luni, 24 octombrie, pentru două săptămâni, în contextul numărului mare de noi infectări cu COVID-19.

The post Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță. Sorin Cîmpeanu: Ipoteza este că școala începe fizic pe 8 noiembrie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code