Flux-stiri

Datele a peste 500.000 de persoane vulnerabile, accesate de hackeri pe serverele Crucii Roșii

  • Datele a mai bine de 500.000 de persoane au fost compromise, după ce serverele Crucii Roșii au fost accesate de hacker.
  • Datele accesate aparțin unor persoane vulnerabile, despărțite de familii, aflate în detenție sau dispărute.
  • Organizația nu s-a mai confruntat până acum cu o piraterie informatică de o asemenea amploare.

Datele a peste 500.000 de persoane au fost accesate de către hackeri pe serverele Crucii Roșii. Informațiile aparțin unor persoane de categorie vulnerabilă, separate de familii din cauza conflictelor, migrației, persoanelor dispărute și a celor aflate în detenție.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a precizat că informațiile proveneau din cel puțin 60 de secții ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din întreaga lume.

„Un atac asupra datelor persoanelor dispărute face ca angoasa și suferința familiilor să fie și mai greu de îndurat. Suntem cu toții îngroziți și perplecși că aceste informații umanitare ar fi vizate și compromise”, a declarat directorul general al CICR, Robert Mardini, conform CICR.

Ce apel face Mardini către hackeri

Crucea Roșie a precizat că nu are date concrete despre cei care au efectuat atacul cibernetic, care a vizat o companie externă din Elveția cu care CICR are contract pentru stocarea datelor.

„Deși nu știm cine este responsabil pentru acest atac și de ce le pasă de aceste date, trebuie să facem acest apel către ei. Acțiunile voastre pot provoca și mai multă durere și suferință celor care deja simt toate acestea. Oamenii reali, familiile reale din spatele informației pe care o aveți deja sunt printre cele mai puin puternice din lume. Vă rog, faceți ce e nevoie. Nu împărtășiți, nu vindeți sau orice altceva datele acestea”, a fost apelul pe care directul CICR, Robert Mardini l-a făcut într-o declarație publicată de CICR.

Ewan Watson, un purtător de cuvânt al CICR, a declarat că organizația nu s-a mai confruntat până acum cu o piraterie informatică de o asemenea amploare.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este o rețea umanitară globală formată din 80 de milioane de persoane care îi ajută pe cei care se confruntă cu dezastre, conflicte și probleme sociale și de sănătate. Aceasta este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și cele 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

The post Datele a peste 500.000 de persoane vulnerabile, accesate de hackeri pe serverele Crucii Roșii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code