Flux-stiri

Un diplomat spune că Rusia va folosi armele nucleare dacă va fi provocată de NATO

  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că se așteaptă ca la summit-ul de joi, aliații să decidă să vină cu și mai mult sprijin pentru Ucraina.
  • Un diplomat rus anunță că Rusia își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă țara este „provocată” de NATO.
  • Acesta susține că atacul NATO asupra Rusiei ar duce la folosirea unor astfel de arme.

Rusia își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă țara este „provocată” de NATO, spune adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanţi diplomaţi din Rusia în Statele Unite, a vorbit cu Sky News după ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că şeful său ar putea apăsa butonul nuclear dacă ţara simte că se confruntă cu o ameninţare „existenţială”.

„Dacă Rusia este provocată de NATO, dacă Rusia este atacată de NATO, de ce nu? Suntem o putere nucleară. Nu cred că este un lucru corect să spun asta, dar nu este un lucru corect să ameninţaţi Rusia şi să încercaţi să interveniţi. Deci, atunci când aveţi de-a face cu o putere nucleară, desigur, trebuie să calculezi toate rezultatele posibile ale comportamentului tău”, a afirmat Dmitri Polianski la Sky News.

Diplomatul din Rusia a respins declaraţia americanilor potrivit cărora membrii forţelor armate ruseşti se fac vinovaţi de crime de război în Ucraina.

Nu cred că noi comitem crime de război în Ucraina. Bineînţeles, nu depinde de mine să evaluez. Eu nu sunt acolo. Dumneavoastră nu sunteţi acolo. Vă uitaţi la videoclipuri, vă uitaţi la multe dintre videoclipurile care sunt considerate ştiri false. Voi credeţi un lucru, eu cred altceva”, a declarat Dmitri Polianski.

Potrivit lui Michael Horowitz, analist geopolitic și de securitate la institutul Le Beck, Rusia a început recent să folosească portul Berdyansk pentru a descărca echipament militar. Horowitz a sugerat că o navă ar putea fi în flăcări, dar nu a putut confirma. Alte rapoarte neconfirmate susțin că un depozit de muniții, precum și mai multe nave navale rusești au fost lovite de un atac cu rachete.

The post Un diplomat spune că Rusia va folosi armele nucleare dacă va fi provocată de NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code