Flux-stiri

Numărul zilnic de cazuri COVID crește în Shanghai. Mai multe districte vor fi închise

  • Dintre noile cazuri, 2.010 au fost transmise la nivel local, în scădere de la 2.591 cu o zi înainte.
  • Miercuri, Shanghai a înregistrat patru noi cazuri simptomatice transmise local și alte 979 de infecții asimptomatice.
  • Până la data de 23 martie, în China continentală au fost confirmate 139.285 de cazuri.

Noile cazuri zilnice noi de COVID-19 în Shanghai au rămas aproape de 1.000 joi, în timp ce autoritățile se străduiau să identifice și să izoleze infecțiile asimptomatice, deși un expert important a declarat că epidemia este în curs de a fi limitată.

Chiar dacă numărul de cazuri din Shanghai rămâne mic în comparație cu standardele globale, orașul dens populat a devenit un teren de testare pentru strategia „zero-COVID” a Chinei, în timp ce încearcă să țină sub control varianta Omicron, foarte infecțioasă.

În cadrul unei întâlniri de miercuri, liderii Partidului Comunist din Shanghai au subliniat necesitatea de a continua testele, de a implementa „bucle închise” și de a tăia lanțurile de transmitere pentru a aduce cât mai curând posibil noi infecții la zero.

De asemenea, orașul a declarat că mai multe districte vor fi închise pentru teste în masă de joi până vineri, inclusiv principalul district financiar Lujiazui, locuitorii fiind sfătuiți să nu iasă din casă decât dacă este strict necesar.

Zhang Wenhong, care conduce o echipă de experți în tratamentul COVID în Shanghai, a declarat joi că orașul se străduiește să găsească un echilibru între răspunsul său la COVID și necesitatea de a menține activitățile economice normale.

Dar, deși la început cazurile asimptomatice au crescut „exponențial”, rezultatele testelor în masă sugerează că focarul este acum stăpânit în mod eficient, a declarat el pe microblogul său Weibo, deși nu a existat încă un „punct de inflexiune”.

Unele dintre deficiențele care au apărut în ultimele zile, inclusiv condițiile dificile și îndelungate de izolare, precum și accesul restricționat la spitale, trebuiau rezolvate una câte una, a spus Zhang.

„În caz contrar, semnificația luptei de succes împotriva epidemiei va fi mult redusă„, a spus el, adăugând că, pe viitor, menținerea vieții normale în oraș ar trebui să fie o prioritate la fel de mare ca și „curățarea dinamică”.

Shanghai a înregistrat patru noi cazuri simptomatice COVID transmise local la 23 martie și alte 979 de infecții asimptomatice, potrivit datelor Comisiei Naționale de Sănătate.

În aceeași zi au fost raportate 2.054 de noi cazuri confirmate de coronavirus pentru întreaga Chină, în scădere față de 2.667 cu o zi înainte. Dintre cazurile noi, 2.010 au fost transmise local, în scădere de la 2.591 cu o zi înainte, majoritatea fiind înregistrate în provincia Jilin din nord-estul țării. Cazurile noi asimptomatice, care sunt compilate separat, s-au ridicat la 2.829, în creștere de la 2.469 cu o zi mai devreme.

The post Numărul zilnic de cazuri COVID crește în Shanghai. Mai multe districte vor fi închise appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code