Flux-stiri

Declarația președintelui Biden cu privire la gazoductul Nord Stream 2: „Ne-a oferit un stilmulent pentru a ne îndrepta către alte forme de energie”

Reacția Rusiei în fața solicitărilor lui Joe Biden privind eliberarea lui Navalnîi: „Este un ton foarte agresiv și neconstructiv”Reacția Rusiei în fața solicitărilor lui Joe Biden privind eliberarea lui Navalnîi: „Este un ton foarte agresiv și neconstructiv”

  • Ieri, după noi consultări strânse între cele două guverne ale noastre, Germania a anunțat că va opri certificarea conductei.
  • Astăzi, am ordonat administrației mele să impună sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG și a directorilor săi corporativi.
  • Aceste măsuri reprezintă o altă piesă din tranșa noastră inițială de sancțiuni ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.
  • După cum am precizat, nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă Rusia continuă să escaladeze.

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva grupului industrial care gestionează proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, anunţă preşedintele Joseph Biden, avertizând că vor fi aplicate măsuri suplimentare împotriva Moscovei dacă invadează Ucraina.

«De când Rusia a început să desfășoare trupe la granița ucraineană, Statele Unite au colaborat îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a oferi un răspuns puternic și unitar. După cum am spus atunci când m-am întâlnit cu cancelarul Scholz la începutul acestei luni, Germania a fost un bun lider în acest proces și ne-am coordonat îndeaproape eforturile pentru a opri conducta Nord Stream 2 în cazul în care Rusia ar invada în continuare Ucraina.

Ieri, după noi consultări strânse între cele două guverne ale noastre, Germania a anunțat că va opri certificarea conductei. Astăzi, am ordonat administrației mele să impună sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG și a directorilor săi corporativi. Aceste măsuri reprezintă o altă piesă din tranșa noastră inițială de sancțiuni ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina. După cum am precizat, nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă Rusia continuă să escaladeze.

Prin acțiunile sale, președintele Putin a oferit lumii un stimulent copleșitor pentru a se îndepărta de gazul rusesc și a se orienta către alte forme de energie. Doresc să îi mulțumesc cancelarului Scholz pentru parteneriatul său strâns și pentru dedicarea sa continuă de a trage Rusia la răspundere pentru acțiunile sale.»

Statele Unite s-au opus constant gazoductului Nord Stream 2, dar Administraţia Joseph Biden dispusese anularea unor sancţiuni impuse unei companii europene, pentru a evita deteriorarea relaţiilor cu Germania şi cu Uniunea Europeană. Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat frecvent proiectul gazoductului Nord Stream 2. Statele Unite susţin că vor reducerea dependenţei Europei de resursele energetice ruse. Moscova acuză Wahingtonul că vrea să vândă gaze în Europa. Uniunea Europeană a denunţat presiunile SUA.

The post Declarația președintelui Biden cu privire la gazoductul Nord Stream 2: „Ne-a oferit un stilmulent pentru a ne îndrepta către alte forme de energie” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code