Flux-stiri

Departamentul de justiție al SUA face demersuri pentru desecretizarea mandatului de percheziție la reședința lui Trump

  • Procurorul general Merrick Garland refuză, în primele comentarii publice, să ofere detalii despre motivul percheziției de la Mar-a-Lago.
  • FBI a efectuat săptămâna trecută o percheziție la reședința fostului președinte din Florida, se pare că în cadrul unei anchete privind materiale și documente pe care Donald Trump le-ar fi îndepărtat în mod necorespunzător de la Casa Albă.
  • Numeroşi politicieni republicani, inclusiv fostul vicepreşedinte Mike Pence, au criticat descinderea FBI la reşedinţa lui Trump.

 Procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland, a declarat, joi seară, că, deşi nu a fost o decizie ,,uşoară„, el a aprobat personal mandatul de percheziţie la reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump.

,,Am aprobat personal decizia de a solicita un mandat de percheziţie în această problemă. Departamentul Justiţiei nu ia uşor o astfel de hotărâre„, a declarat Merrick Garland, secretar al Justiţiei şi procuror general al SUA, potrivit site-ului Axios.com.

,,Vreau să abordez şi recentele atacuri nefondate la adresa profesionalismului agenţilor FBI şi Departamentului Justiţiei. Nu voi asista în tăcere la atacurile incorecte asupra integrităţii. Agenţii FBI şi Departamentului Justiţiei sunt funcţionari dedicaţi zilnic în mod patriotic.

Protejează zilnic cetăţenii americani de infracţiuni violente, de terorism şi de alte ameninţări la adresa siguranţei, garantând, în acelaşi timp, drepturile individuale”, a subliniat Garland, anunţând că Departamentul Justiţiei a cerut unei instanţe judiciare să publice părţi ale mandatului care a vizat reşedinţa lui Trump.

Atunci când este solicitat un mandat de percheziţie în cazul unei personalităţi publice de rang înalt, cum ar fi un fost preşedinte, ,,procedurile sunt îndelungate„, a explicat un fost procuror federal, Gene Rossi.

Trump profită de percheziție pentru a-și încuraja susținătorii

Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au descins luni la reşedinţa fostului preşedinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, în statul american Florida, ancheta vizând deţinerea ilegală de documente clasificate. Conform unor surse judiciare citate de cotidianul The New York Times, agenţii FBI au căutat documente prezidenţiale în reşedinţa lui Donald Trump.

Investigaţia este separată de cea privind violenţele produse la sediul Congresului pe 6 ianuarie 2021.

Donald Trump a sugerat, miercuri, că agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ar fi putut planta probe împotriva sa în timpul percheziţiei şi crede că preşedintele Joseph Biden a ştiut de operaţiune, deşi Casa Albă a negat acest lucru.

,,Li s-a cerut tuturor să plece din incintă, au vrut să fie lăsaţi singuri, fără martori care să vadă ce fac, ce iau şi sper că nu au plantat probe. De ce au insistat vehement să nu fie nimeni care să îi supravegheze, să plece toată lumea? Obama şi Clinton nu au fost vizaţi deloc de astfel de percheziţii, în pofida disputelor majore„, a declarat Donald Trump.

Numeroşi politicieni republicani, inclusiv fostul vicepreşedinte Mike Pence, au criticat descinderea FBI la reşedinţa lui Trump. Casa Albă susţine că preşedintele Biden a aflat ,,din relatările publice” despre percheziţii.

The post Departamentul de justiție al SUA face demersuri pentru desecretizarea mandatului de percheziție la reședința lui Trump appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code