Flux-stiri

Detașamentul Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România

  • Potrivit Ministerului Apărării, Detaşamentul Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită.
  • Ceremonia de certificare de vineri a avut loc în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace.
  • Evenimentul a inclus şi o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care au participat aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române.

Un Detaşament britanic, format din aproximativ 150 de militari, piloţi şi personal tehnic şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de români, misiuni de poliţie aeriană în următoarele patru luni. Vineri a avut loc certificarea detaşamentului la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit Ministerului Apărării, Detaşamentul Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită.

Acesta este format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon. Detaşamentul va executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 şi 2021. Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Regale Britanice”, a transmis MApN.

Ceremonia de certificare de vineri a avut loc în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace.

Evenimentul a inclus şi o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care au participat aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române.

The post Detașamentul Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code