Flux-stiri

Dmitri Medvedev: Potențialul conflict între NATO și Rusia ar putea deveni nuclear

  • Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, joi, că un potențial conflict între Rusia și NATO ar putea evolua într-un „război nuclear în toată regula”.
  • El a susținut că NATO „crește probabilitatea unui conflict direct și deschis” prin furnizarea de arme Ucrainei, prin antrenarea trupelor sale și prin desfășurarea de exerciții militare pe flancul său estic.
  • „Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a mai transmis Medvedev.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, joi, că un potențial conflict între Rusia și NATO ar putea evolua într-un „război nuclear în toată regula”. El a susținut că NATO „crește probabilitatea unui conflict direct și deschis” prin furnizarea de arme Ucrainei, prin antrenarea trupelor sale și prin desfășurarea de exerciții militare pe flancul său estic.

Medvedev a susținut că țările occidentale „încearcă din răsputeri să introducă teza că Rusia sperie lumea cu un conflict nuclear”, inclusiv fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

Miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu are intenția de a atrage NATO în conflictul din Ucraina, deoarece ar „escalada foarte repede într-un alt tip de rivalitate pe care nimeni nu vrea să o vadă”, potrivit baha.com. „Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a mai transmis Medvedev.

The post Dmitri Medvedev: Potențialul conflict între NATO și Rusia ar putea deveni nuclear appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code