Flux-stiri

Doliu la Kiev. Sute de persoane au participat la înmormântarea unui tânăr ucrainean, un activist emblematic al protestelor Euromaidan

  • Sute de persoane s-au adunat la Kiev, pentru a aduce un omagiu unui activist ucrainean ucis în timpul războiului din această țară.
  • Roman Ratushnyi a fost ucis pe 9 iunie în apropierea orașului Izyum din estul Ucrainei, în timp ce se lupta cu trupele rusești.
  • Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost un protestatar înfocat în timpul lunilor de demonstrații care au dus la răstunarea liderului pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în 2014.

Sute de persoane au participat sâmbătă, la mănăstirea Sfântul Mihail cu Cupole de Aur din centrul Kievului, la funeraliile unui tânăr militant ucrainean, ucis în lupte din estul Ucrainei, tânăr care a fost un activist emblematic al mişcării pro-europene Maidan.

Roman Ratushnyi a fost ucis pe 9 iunie în apropierea orașului Izyum, în regiunea Harkov din estul Ucrainei, în timp ce se lupta cu trupele rusești.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost unul dintre tinerii care au protestat la sfârşitul anului 2013 în Piaţa Independenţei. Acele proteste au lansat mişcarea pro-europeană Maidan, care a determinat răstunarea de la putere a liderului pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în 2014.

De asemenea, tânărul era cunoscut ca un militant pentru protecția mediului din Kiev.

Astăzi, sute de persoane în doliu s-au adunat în centrul Kievului, pentru a-i aduce un omagiu lui Ratushnyi, iar unii au fost auziți strigând: „Eroii nu mor niciodată!”.

Cei îndurerați din piață au asistat, în tăcere, la ceremonie, unii ţinând în mâini flori, iar alţii au fost văzuți cu un drapel ucrainean pe spate.

The post Doliu la Kiev. Sute de persoane au participat la înmormântarea unui tânăr ucrainean, un activist emblematic al protestelor Euromaidan appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code