Flux-stiri

Donațiile în bitcoin către grupurile care sprijină Ucraina sunt în creștere, pe măsură ce tensiunile cu Rusia se intensifică

soldați ucrainenisoldați ucraineni

  • Pe măsură ce tensiunile cu Rusia cresc, noi date arată că grupurile de voluntari ucraineni fac crowdfunding în bitcoin pentru a sprijini armata țării.
  • Donații în criptomonede în valoare totală de sute de mii de dolari au fost făcute către ONG-uri și grupuri de voluntari ucraineni, potrivit unui raport al Elliptic.
  • Criptomonedele strânse de activiștii ucraineni au fost utilizate în diverse scopuri, inclusiv pentru a dota armata ucraineană cu echipament militar, provizii medicale și drone.

În timp ce peste 100.000 de soldați ruși se adună la granița cu Ucraina – iar puterile mondiale încearcă să evite un război total între cele două țări, noi date arată că ucrainenii finanțează prin crowdfunding bitcoin pentru a riposta, informează CNBC.

Donații în valoare totală de sute de mii de dolari au inundat organizațiile neguvernamentale ucrainene și grupurile de voluntari, potrivit unui raport al Elliptic, care vinde instrumente de analiză blockchain băncilor și unora dintre cele mai mari platforme de criptomonede din lume.

Activiștii au folosit cripto pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru a dota armata ucraineană cu echipamente militare, provizii medicale și drone, precum și pentru a finanța dezvoltarea unei aplicații de recunoaștere facială care identifică dacă cineva este un mercenar sau un spion rus.

„Criptomoneda este din ce în ce mai mult folosită pentru a finanța războiul prin crowdfunding, cu aprobarea tacită a guvernelor”, a declarat Tom Robinson, cercetător șef al Elliptic.

Deși Rusia afirmă că nu are niciun plan de a organiza o ofensivă, SUA, Marea Britanie și alte state au trimis preventiv echipamente militare în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea pentru o posibilă invazie.

Tranzacțiile în criptomonede nu pot fi blocate

De ani de zile, grupurile de voluntari au sporit activitatea armatei ucrainene oferind resurse și personal suplimentar. În mod obișnuit, aceste organizații primesc fonduri de la donatori privați prin intermediul transferurilor bancare sau al aplicațiilor de plată, dar criptomonedele precum bitcoin au devenit mai populare, deoarece le permit să ocolească instituțiile financiare care ar putea bloca plățile către Ucraina.

Criptomoneda este deosebit de potrivită pentru strângerea de fonduri la nivel internațional, deoarece nu respectă granițele naționale și este rezistentă la cenzură – nu există o autoritate centrală care să poată bloca tranzacțiile, de exemplu ca răspuns la sancțiuni”, a declarat Robinson de la Elliptic.

Avantajul strângerii de fonduri în cripto este că este mult mai greu de confiscat”, a declarat Boaz Sobrado, analist de date fintech.

Grupurile de voluntari și ONG-urile au strâns în mod colectiv puțin peste 570.000 de dolari în criptomonede, potrivit raportului Elliptic. Mare parte din acești bani criptografici au fost primiți în ultimul an.

Donațiile în bitcoin către grupurile care sprijină Ucraina sunt în creștere, pe măsură ce tensiunile cu Rusia se intensifică.

Ucraina vrea criptomonede

De luni de zile, Ucraina a luat măsuri pentru a îmbrățișa criptomonedele la nivel național.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a semnat în 2021 o lege care a deschis calea pentru ca banca centrală a țării să emită propria monedă digitală.

De asemenea, președintele și parlamentul iau în considerare o lege care ar legaliza și reglementa criptomonedele. Dacă măsura trece, ar fi un pas înainte pentru ridicarea cripto din zona gri legală în care se află în prezent.

În acest an, țara intenționează să deschidă piața criptomonedelor pentru întreprinderi și investitori, potrivit Kyiv Post. De asemenea, înalți oficiali de stat și-au lăudat credibilitatea de ordin cripto în fața investitorilor și a fondurilor de capital de risc din Silicon Valley.

Cu toate acestea, un război cu Rusia ar putea face ca toate aceste planuri să devină discutabile.

The post Donațiile în bitcoin către grupurile care sprijină Ucraina sunt în creștere, pe măsură ce tensiunile cu Rusia se intensifică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code