Flux-stiri

Echipajul misiunii Axiom Space Ax-2 se pregătește pentru viitoarea călătorie către Stația Spațială Internațională.

Echipajul Axiom Space Ax-2 a discutat marți despre viitoarea misiune către Stația Spațială Internațională.

Misiunea Ax-2 este programată să fie lansată nu mai devreme de 21 mai 2023.

Primul saudit în spațiu a fost prințul Sultan bin Salman Al Saud, specialist în sarcină utilă la bordul navetei spațiale Discovery în 1985.

Echipajul este format din Peggy Whitson, comandantul Ax-2, John Shoffner, pilotul Ax-2 și Ali Alqarni și Rayyanah Barnawi, specialiștii misiunii Ax-2. Alqarni va fi al doilea astronaut saudit de sex masculin și unul dintre primii astronauți saudiți care vor vizita Stația Spațială Internațională.

„Va fi a doua noastră călătorie în spațiu în calitate de saudiți și prima dată pe Stația Spațială Internațională. Eu și colega mea de echipaj, Rayyanah Barnawi. Suntem foarte încântați și entuziasmați pentru misiunea noastră și pentru a reprezenta Arabia Saudită în această călătorie. Aștept cu nerăbdare toate experimentele pe care le vom face la bordul Stației Spațiale Internaționale.” a declarat Alqarni, în timpul întâlnirii cu presa de marți, potrivit AP

Barnawi a lucrat în ultimii zece ani ca cercetător. Cercetarea a fost pasiunea sa în viață. A lucrat la celule stem și la reinginerie tisulară.

Barnawi va intra în istorie, fiind prima femeie astronaut saudită care va merge în spațiu și unul dintre primii astronauți saudiți care vor vizita ISS.

Primul saudit în spațiu a fost prințul Sultan bin Salman Al Saud, specialist în sarcină utilă la bordul navetei spațiale Discovery în 1985.

Echipajul misiunii Axiom Space Ax-2 se află în plină perioadă de pregătire intensă și concentrată în vederea viitoarei lor călătorii către Stația Spațială Internațională.

Pentru a se pregăti în mod corespunzător, echipajul se implică în antrenamente riguroase în care își perfecționează abilitățile și își familiarizează cu toate aspectele legate de zborul spațial și operațiunile la bordul Stației Spațiale Internaționale. Aceste antrenamente includ simulări de zbor, exerciții de gestionare a situațiilor de urgență și instruire asupra echipamentelor și sistemelor spațiale.

În același timp, echipajul se concentrează și pe aspectele tehnice ale misiunii, asigurându-se că toate sistemele și echipamentele necesare sunt pregătite și verificate în mod corespunzător. Fiecare detaliu este luat în considerare, iar toate aspectele operaționale sunt revizuite și testate pentru a asigura că totul funcționează în parametri optimi în timpul misiunii.

Ax-2 va fi prima misiune comercială de zboruri spațiale cu echipaj uman care va include atât astronauți privați, cât și astronauți reprezentând guverne străine. Alqarni și Barnawi reprezintă Arabia Saudită în cadrul misiunii.

Misiunea este programată să fie lansată nu mai devreme de 21 mai 2023.

The post Echipajul misiunii Axiom Space Ax-2 se pregătește pentru viitoarea călătorie către Stația Spațială Internațională. appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code