Flux-stiri

Elena Udrea: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal”

  • Elena Udrea a fost condamnată la începutul lunii aprilie la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.
  • Fostul ministru a fugit din țară, iar polițiștii nu au putut pune în executare mandatul de arestare.
  • Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria, până se va lua o decizie în proces, privind extrădarea.

Elena Udrea a fost condamnată la începutul lunii aprilie la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Fostul ministru a fugit din țară, iar polițiștii nu au putut pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autorităţile române au început procedurile şi Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, Elena Udrea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de graniţa cu Grecia. Fostul ministru român a fost reţinut în baza unui mandat al procurorului bulgar, conform Mediafax.

Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria, până se va lua o decizie în proces, privind extrădarea. Aceasta a încercat să îi convingă pe magistraţii bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă şi a închiriat o locuinţă în Bulgaria.

Acum, fostul ministru se plânge pe rețelele de socializare cum că i se face o nedreptate și că arestul este defapt ilegal.

Sunt 46 de zile de cand sunt arestata ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestatia in anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Sova, Pop, Nita, Valcov, Bica, etc), si mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal in dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecatori au decis in cazul meu sa incalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestatii, si sa se contrazica cu ceea ce ei insisi au spus in celelalte cazuri, care toate sunt acum in rejudecare, iar cei implicati sunt toti evident in libertate.”, se arată în postarea Elenei Udrea de pe Facebook.

Udrea își exprimă propriile argumente împotrivaun completului de 5 judecători care a luat decizia și pe care îl consideră „nelegal constituit”.

Ce se intampla cu Justitia din Romania? Specialistii in drept, procurorii si judecatorii de buna credinta, avocatii si profesionistii adevarati din conducerea Ministerului Justitiei, CSM, ICCJ, sunt multumiti si linistiti cu situatia asta?”, a conchis Elena Udrea pe Facebook.

The post Elena Udrea: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code