Flux-stiri

Elita mondială de la Summitul Davos sprijină ideea unei săptămâni de lucru de patru zile

  • În cadrul unui seminar la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, experţii au discutat despre beneficiile unei săptămâni de lucru de patru zile.
  • Munca flexibilă poate ajuta la păstrarea talentelor şi poate duce la o productivitate mai mare.
  • Emiratele Arabe Unite au fost un test important. După ce guvernul a introdus o săptămână de lucru mai scurtă la începutul acestui an.

Chiar şi cei mai mari dependenţi de muncă din lume încep să se gândească la ideea că poate a lucra mai puţin ar putea fi mai eficient, conform Bloomberg.

În cadrul unui seminar la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, experţii au discutat despre beneficiile unei săptămâni de lucru de patru zile, subliniind modul în care munca flexibilă poate ajuta la păstrarea talentelor şi poate duce la o productivitate mai mare.

Emiratele Arabe Unite au fost un test important. După ce guvernul a introdus o săptămână de lucru mai scurtă la începutul acestui an, aproximativ 70% dintre angajaţi au declarat că au lucrat mai eficient, în timp ce s-a înregistrat o reducere de 55% a absenteismului, potrivit ministrului pentru dezvoltare guvernamentală şi viitor al ţării.

„Flexibilitatea pe care oamenii şi-o doresc cel mai mult la locul de muncă nu constă în opţiuni privind locul de muncă, ci când şi cât de mult lucrează”, a declarat Adam Grant, psiholog organizaţional la Wharton School din cadrul Universităţii din Pennsylvania.

Emiratele Arabe Unite au implementat această schimbare din diverse motive, printre care creşterea bunăstării personale şi consolidarea relaţiilor de familie şi comunitate, a declarat ministrul Ohood Bint Khalfan Al Roumi în cadrul seminarului. Dar există şi un efect secundar economic pozitiv.

„Atunci când oamenii au weekenduri mai lungi, ei pot, de asemenea, să cheltuiască mai mult”, a spus el.

The post Elita mondială de la Summitul Davos sprijină ideea unei săptămâni de lucru de patru zile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code