Flux-stiri

Emmanuel Macron dezvăluie că forțele franceze l-au ucis pe liderul grupării Stat Islamic din Sahara

Emmanuel MacronEmmanuel Macron

  • Emmanuel Macron spune că forțele franceze l-au ucis pe liderul grupării Stat Islamic din Sahara
  • Este vorba despre militantul islamic Adnan Abu Walid al-Sahrawi.
  • Macron: „Este un alt succes important în lupta noastră împotriva grupărilor teroriste din Sahel“.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că forțele militare franceze l-au ucis pe militantul islamic Adnan Abu Walid al-Sahrawi, liderul grupării Stat Islamic din Sahara, scrie Reuters.

Este un alt succes important în lupta noastră împotriva grupărilor teroriste din Sahel“, a spus Macron într-un tweet, fără a dezvălui locul în care a avut loc operațiunea.

Sahrawi a fost liderul istoric al grupării Stat Islamic în regiunea Sahel din Africa de Vest și grupul său a vizat soldații americani într-un atac mortal în 2017, a declarat biroul Macron.

În august 2020, Sahrawi a ordonat personal uciderea a șase muncitori francezi și a șoferului lor nigerian, a adăugat acesta.

Macron a declarat în iulie că Franța va începe în curând să-și reconsolideze forța în Sahel, unde a luptat în prima linie împotriva militanților islamiști și, în cele din urmă, își va înjumătăți prezența militară.

The post Emmanuel Macron dezvăluie că forțele franceze l-au ucis pe liderul grupării Stat Islamic din Sahara appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code