Flux-stiri

„Esența unui tablou”: Muzeul Prado din Madrid îți prezintă tabloul care emană mirosuri

  • Muzeul „Prado” a anunțat un proiect numit: „Esența unui tablou”.
  • O creație a artistului belgian Jan Brueghel încorporează mirosuri.
  • Vizitatorii pot simți zece mirosuri diferite provenite de la tablou.

De acum poți să mergi la muzeu și să te încânte…mirosul. La Muzeul „Prado” din Madrid a fost lansată o expoziție specială.

Simțul mirosului artistului belgian Jan Brueghel (1568-1625) este cel aflat în centrul experienței olfactive. Tabloul picat în anul 1617 conține nu doar multe elemente și detalii vizuale, ci și zece mirosuri inspirate din pictură.

Am lucrat ca să existe niveluri de intensitate ale mirosului, astfel încât toate elementele să aibă un nivel egal de intensitate. Am creat trei parfumuri și șapte materii prime. Acestea din urmă sunt foarte puternice și ne doream să fie apreciate în toată profunzimea lor”, a spus Alejandro Vergara, curator al Muzeului „Prado” din Madrid.

Curatorul muzeului a pornit un parteneriat cu Gregorio Sola, un parfumier cunoscut din Barcelona, care are o companie numită Puig.

Tabloul îi înfățișează pe Venus și Cupidon înconjurați de flori, păsări și alte elemente care au putut fi transformate într-un parfum subtil.

Muzeul „Prado” din Madrid este una dintre cele mai vizitate atracții din oraș. Peste trei milioane de vizitatori se adună la acest muzeu pentru a fi martorii a numeroase capodopere renascentiste și baroce. Clădirea muzeului este alcătuită din patru etaje și găzduiește peste 7.500 de picturi, 8.000 de desene și 1.000 de sculpturi.

Colecția Prado cuprinde artă europeană din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XX-lea, inclusiv picturi spaniole, italiene și flamande. În cadrul acestuia pot fi, de asemenea, găsite sculpturi, fotografii, desene și alte lucrări de artă.

The post „Esența unui tablou”: Muzeul Prado din Madrid îți prezintă tabloul care emană mirosuri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code