Flux-stiri

Europarlamentarul Negrescu solicită schimbarea tratatelor europene pentru a relansa UE

Victor NegrescuVictor Negrescu

  • Eurodeputatul Victor Negrescu a propus schimbarea tratatelor europene pentru a relansa UE.
  • Unele modificări sunt propuse ca urmare a războiului declanşat de Rusia în Ucraina.
  • În data de 9 mai, reprezentanţii instituţiilor europene urmează să decidă asupra modului în care aceste propuneri urmează să fie implementate.

„Avem nevoie de o Convenţie pentru schimbarea tratatelor europene cu scopul de a relansa proiectul Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu la finalul Conferinţei privind Viitorul Europei.

Conferinţa s-a desfăşurat la Strasbourg. În cadrul evenimentului, eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat convocarea unei Convenţii pentru schimbarea tratatelor europene cu scopul de a relansa proiectul Uniunii Europene.

Potrivit acestuia, propunerea este susţinută de mai mulţi participanţi şi urmează să fie inclusă în rezoluţia legislativului european de săptămâna viitoare.

„M-a bucurat faptul că propunerea mea privind crearea unui plan integrat pentru educaţie la nivel european şi intensificarea eforturilor europene în materie a fost preluată în concluzii. Dar, pentru a putea răspunde cu adevărat la toate aceste aşteptări este nevoie de mai mult. Este nevoie de o relansare a proiectului european care poate să vină de la o Convenţie care să genereze schimbări ale tratatelor europene. În aceste vremuri dificile, Uniunea Europeană trebuie să îşi ofere noi orizonturi tinzând spre mai multă solidaritate, integrare şi protecţie pentru cetăţenii europeni. Mesajul Conferinţei privind Viitorul Europei este clar, iar larga majoritate a reprezentanţilor Parlamentului European împărtăşeşte această viziune”, a mai spus europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.

Conferinţa privind Viitorul Europei a permis un dialog între cetăţeni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai partenerilor sociali şi aleşi de la nivel naţional şi european privind acţiunile viitoare ale Uniunii Europene. Ideile şi propunerile au fost integrate într-un document-sinteză aprobat prin consens în cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei.

În data de 9 mai, reprezentanţii instituţiilor europene urmează să decidă asupra modului în care aceste propuneri urmează să fie implementate, dar şi să identifice următoarele direcţii de acţiune, a precizat europarlamentarul român.

The post Europarlamentarul Negrescu solicită schimbarea tratatelor europene pentru a relansa UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code