Flux-stiri

Experții explică cum se generează certificatele de vaccinare false

Cum se generează certificatele de vaccinare falseCum se generează certificatele de vaccinare false

  • Experţii Kaspersky explică felul în care pot fi generate certificatele de vaccinare false.
  • Infractorii fie au primit o cheie criptografică secretă, fie au complici în sănătate.
  • Dacă prima ipoteză se confirmă, certificatele legitime vor trebui, cel mai probabil, anulate.

Cercetările realizate de experiţii Kaspersky arată că atacatorii cibernetici neidentificaţi vând „permise verzi” (certificate necesare pentru călătorii şi acces la multe locuri publice şi evenimente din Uniunea Europeană) pe forumurile hackerilor şi prin intermediul aplicaţiei Telegram.

Pentru a-şi demonstra capacităţile şi pentru a atrage potenţiali clienţi, au creat un certificat verde emis în numele lui Adolf Hitler. Lucru cel mai derajant şi periculos – codul QR trece verificarea aplicaţiei ca fiind valid.

Unii comercianţi suspecţi de pe paginile de internet şi Telegram, în special, vând certificate de vaccinare falsificate, aparent emise de serviciile de sănătate din Polonia sau Franţa.

Mai multe teorii explică cum ar putea reuşi.

Potrivit uneia dintre acestea, infractorii au primit cumva o cheie criptografică secretă, care le permite să emită astfel de certificate. Dacă aceasta este explicaţia, certificatele legitime vor trebui, cel mai probabil, să fie anulate.

Potrivit unei alte teorii, vânzătorii au avut complici în sistemele de sănătate din Franţa şi Polonia. În acest caz, reemiterea cheii criptografice nu poate ajuta – iar agenţiile de aplicare a legii vor trebui să identifice persoanele din interior.

„Am văzut informaţiile potrivit cărora unele dintre cheile folosite pentru generarea certificatelor europene au fost probabil furate. Ulterior, am descoperit mesaje online care ofereau posibilitatea de a genera certificate valide de vaccinare COVID-19, care sunt utilizate pe scară largă pentru a accesa zboruri, restaurante şi muzee din întreaga Europă. Ca dovadă, unul dintre infractori a folosit cheile furate pentru a genera un cod QR valid, sub numele Adolf Hitler”, spune Dan Demeter, expert în securitate în echipa GReAT Kaspersky.

The post Experții explică cum se generează certificatele de vaccinare false appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code