Flux-stiri

Explozii în centrul istoric al capitalei ucrainene, Kiev

  • Mai multe explozii au avut loc duminică dimineaţa în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul oraşului, Vitali Klitschko, pe Telegram.
  • Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduieşte un grup de universităţi, restaurante şi galerii de artă.
  • Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunţat la un avans rapid asupra Kievului în faţa unei rezistenţe acerbe susţinute de armele occidentale.

Mai multe explozii au avut loc duminică dimineaţa în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul oraşului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Nu există, deocamdată, informaţii legate de eventuale victime, anunţă Reuters.

Echipaje de ambulanţă şi salvatori trimişi la faţa locului. Informaţii mai detaliate – mai târziu”, a spus Klitschko. „Locuitorii sunt salvaţi şi evacuaţi din două clădiri”.

Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduieşte un grup de universităţi, restaurante şi galerii de artă.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunţat la un avans rapid asupra Kievului în faţa unei rezistenţe acerbe susţinute de armele occidentale.

De atunci, Moscova şi împuterniciţii săi s-au concentrat asupra sudului şi a Donbasului, un teritoriu estic format din Luhansk şi vecinul său Doneţk, desfăşurând o artilerie copleşitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

The post Explozii în centrul istoric al capitalei ucrainene, Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code