Flux-stiri

Facebook a restricționat, din greșeală, imaginile cu masacrul ucrainenilor din Bucha

  • Crimele de la Bucha, în afara Kievului, au atras din partea Occidentului promisiuni de noi sancțiuni împotriva Moscovei.
  • Grupurile pentru drepturile omului au criticat abordarea Meta în ceea ce privește eliminarea conținutului violent în timpul conflictelor.
  • Rusia a negat orice acuzații legate de uciderea civililor.

Facebook a restricționat pentru scurt timp hashtag-urile legate de decesele civililor din nordul Ucrainei, unde au fost găsite cadavrele unor persoane împușcate de la mică distanță într-un oraș recucerit de la forțele ruse, a confirmat luni un purtător de cuvânt al companiei. Crimele din Bucha, în afara Kievului, au dus promisiuni de noi sancțiuni împotriva Moscovei din partea Occidentului.

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a declarat că sistemele automate care scanează imaginile violente de pe Facebook și Instagram, pe care compania le deține, au fost responsabile pentru blocarea hashtag-urilor, inclusiv #bucha și #buchamassacre.

„Acest lucru s-a întâmplat automat din cauza conținutului grafic pe care oamenii l-au postat folosind aceste hashtag-uri. Când am fost informați despre această problemă, am acționat rapid pentru a debloca hashtag-urile”, a scris acesta pe Twitter.

Facebook și Instagram permit postarea de conținut grafic și violent atunci când acesta este împărtășit pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la posibile încălcări ale drepturilor omului, dar șterge conținutul dacă este extrem de explicit sau promovează suferința.

Reprezentanții companiei adaugă, de asemenea, etichete de avertizare la unele postări grafice pe care utilizatorii trebuie să facă clic înainte de a vedea imaginile. Grupurile pentru drepturile omului au criticat abordarea Meta în ceea ce privește eliminarea conținutului violent în timpul conflictelor, afirmând că practica sa de a șterge datele de pe serverele sale după 90 de zile are ca rezultat ștergerea dovezilor esențiale ale crimelor de război.

Stone a declarat că Meta „explorează modalități de a păstra acest tip și alte tipuri de conținut atunci când îl eliminăm”, în special în legătură cu războiul din Ucraina. Rusia a negat orice acuzații legate de uciderea civililor.

The post Facebook a restricționat, din greșeală, imaginile cu masacrul ucrainenilor din Bucha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code