Flux-stiri

LIVE UPDATE. 440 zile de invazie rusă. Rusia lansează „cel mai mare” atac kamikaze cu drone de până acum

  • Sirenele de raid aerian au răsunat în toată Ucraina după ce Rusia a lansat un nou val de atacuri cu drone și rachete.
  • Acesta este al patrulea atac în opt zile asupra Kievului și are loc cu doar 24 de ore înainte ca Rusia să sărbătorească Ziua Victoriei.
  • Armata ucraineană a declarat că ultimele raiduri rusești au văzut cum drone kamikaze Shahed, de fabricație iraniană, au năvălit în toată țara.

Explozii au fost auzite peste noapte în capitala Kiev, unde primarul a declarat că cinci persoane au fost rănite în „cel mai mare” atac kamikaze cu drone de până acum. O persoană a fost ucisă în atacul asupra regiunii sudice Odesa. Crucea Roșie din Ucraina a declarat că depozitul său a fost lovit, scrie BBC.

Acesta este al patrulea atac în opt zile asupra Kievului și are loc cu doar 24 de ore înainte ca Rusia să sărbătorească Ziua Victoriei. Sărbătoarea anuală comemorează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un conflict cu care Kremlinul a încercat în mod nefondat să facă paralele de când a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei anul trecut.

După o acalmie a atacurilor rusești asupra țintelor civile în ultimele luni, în urma căreia Kievul a trecut zile întregi fără niciun atac, Moscova și-a intensificat raidurile aeriene în ultima săptămână, înainte de o contraofensivă ucraineană așteptată pe scară largă.

Armata ucraineană a declarat că ultimele raiduri rusești – care au durat mai mult de patru ore și au fost lansate la scurt timp după miezul nopții – au văzut cum drone kamikaze Shahed, de fabricație iraniană, au năvălit în toată țara.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că aproape 60 de drone au fost lansate de Rusia, descriind acest atac ca fiind „cel mai mare” atac de acest fel de până acum. El a adăugat că toate cele 36 de drone au fost distruse deasupra Kievului, însă cinci persoane au fost rănite de resturile căzute de la dronele doborâte.

The post LIVE UPDATE. 440 zile de invazie rusă. Rusia lansează „cel mai mare” atac kamikaze cu drone de până acum appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code