Flux-stiri

Fatou, cea mai bătrână gorilă din lume, a împlinit 65 de ani

gorila Fatougorila Fatou

  • Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani de viață.
  • Fatou a primit un tort aniversar cu ocazia aniversării sale.
  • Sărbătorita apare într-un videoclip pe Instagram, savurând din plin tortul care a făcut special pentru ea fiind foarte fericită de surpriza de care a avut parte.

Fatou, o gorilă de câmpie vestică despre care se crede că este cea mai bătrână gorilă din lume, tocmai a împlinit 65 de ani la grădina zoologică din Berlin.

„Doamna noastră gorilă îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 65-a aniversare, ceea ce o face cea mai bătrână gorilă din lume”, a scris grădina zoologică pe Instagram. 

Nu putea lipsi nici anul acesta tradiţionalul tort aniversar. Masa aniversară este întotdeauna ceva foarte special pentru Fatou”, a precizat grădina zoologică. Fotografiile incluse în postare au arătat-o pe uriaşa primată savurând un tort decorat cu fructe de pădure. 

Fatou a ajuns la Berlin în 1959, prin ceea ce grădina zoologică descrie drept „circumstanţe neobişnuite” într-un comunicat de presă de la cea de-a 61-a aniversare a sa. Un marinar a folosit tânăra gorilă pentru a-şi plăti nota de plată la o tavernă din Marsilia, Franţa, după care a fost transportată prin Europa înainte de a fi cumpărată în cele din urmă de grădina zoologică din Germania.

Se estimează că avea doar doi ani la momentul sosirii sale, potrivit CNN. În 2019, Fatou a fost desemnată de Guinness World Records drept „cea mai bătrână gorilă în captivitate în viaţă”, după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit. 

Fatou este unul dintre singurele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născute în sălbăticie, potrivit comunicatului de presă. În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, a precizat Guinness.

The post Fatou, cea mai bătrână gorilă din lume, a împlinit 65 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code