Flux-stiri

Zelenski nu va renunţa la teritoriile din estul ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia

  • Președintele ucrainean a declarat, într-un interviu CNN, că Ucraina nu este dispusă să cedeze teritoriile din estul țării doar pentru a pune capăt războiului cu Rusia, armata ucraineană fiind pregătită să ducă lupta cu cea rusă în regiunea Donbas.
  • Despre bătălia din regiunea Donbas, Zelenski spune că ar putea influența cursul întregului război.
  • Zelenski a mai declarat că țara sa nu are nicio garanție că Rusia nu va încerca, din nou, să cucerească Kievul dacă va reuși să captureze Donbasul.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, pentru CNN, că Ucraina nu este dispusă să renunțe la teritoriile din estul țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia, iar armata ucraineană este pregătită să lupte cu cea a Moscovei în regiunea Donbas.

Despre bătălia din regiunea Donbas, Zelenski spune că ar putea influența cursul întregului război.

Zelenski a declarat, vineri, într-un interviu exclusiv la CNN, din biroul său din Kiev, că țara sa nu are nicio garanție că Rusia nu va încerca, din nou, să cucerească Kievul dacă va reuși să captureze Donbasul.

„De aceea este foarte important pentru noi să nu le permitem, să rămânem pe poziții, pentru că această bătălie… poate influența cursul întregului război”, a spus Zelenski.

„Pentru că nu am încredere în armata rusă și în conducerea rusă”, a continuat el. „De aceea înțelegem că faptul că i-am respins și au plecat, iar ei fugeau dinspre Kiev – dinspre nord, dinspre Cernihiv și din acea direcție – nu înseamnă că, dacă vor reuși să captureze Donbasul, nu vor veni mai departe spre Kiev”.

Au trecut mai bine de șapte săptămâni de la începerea atacului președintelui rus, Vladimir Putin, asupra Ucrainei. Armata ucraineană a rezistat, cu succes, ofensivei Rusiei, surprinzând atât serviciile secrete americane, cât și Kremlinul, care plănuise o victorie rapidă și decisivă.

The post Zelenski nu va renunţa la teritoriile din estul ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code