Flux-stiri

FDA a autorizat a treia doză de vaccin pentru copiii între 12 și 15 ani

  • De asemenea, agenția a autorizat o a treia injecție pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care sunt imunocompromiși.
  • Deciziile de reglementare vin în contextul în care cazurile de COVID-19 au crescut din cauza variantei Omicron a virusului și chiar în momentul în care mulți muncitori și elevi se întorc din vacanțele de sărbători.
  • Unele întreprinderi și școli au fost închise luni, deoarece personalul s-a îmbolnăvit.

FDA a autorizat a treia doza de vaccin, împotriva COVID-19, de la Pfizer, pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, relatează Reuters.

Administrația americană pentru alimente și medicamente a autorizat luni utilizarea unei a treia doze de vaccin COVID-19 de la Pfizer (PFE.N) și BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și a redus intervalul de eligibilitate pentru vaccinul de rapel la cinci luni de la șase luni.

De asemenea, agenția a autorizat al treilea vaccin pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care sunt imunocompromiși.

Deciziile de reglementare vin în contextul în care cazurile de COVID-19 au crescut din cauza variantei Omicron a virusului și chiar în momentul în care mulți muncitori și elevi se întorc din vacanțele de sărbători, ceea ce ridică perspectiva copleșirii sistemelor de sănătate. Unele întreprinderi și școli au fost închise luni, deoarece personalul s-a îmbolnăvit.

„Pe baza evaluării de către FDA a datelor disponibile în prezent, o doză de rapel a vaccinurilor autorizate în prezent ar putea contribui la asigurarea unei protecții mai bune atât împotriva variantei Delta, cât și a variantei Omicron”, a declarat Peter Marks, directorul Centrului pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice din cadrul FDA.

Guvernul american i-a îndemnat pe americanii vaccinați să primească rapeluri și pe cei nevaccinați, care prezintă un risc mult mai mare de COVID-19 sever și de deces, să fie vaccinați.

Se așteaptă ca Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA să se pronunțe în această săptămână cu privire la aceste modificări, potrivit New York Times. CDC nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

The post FDA a autorizat a treia doză de vaccin pentru copiii între 12 și 15 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code