Flux-stiri

Eurobarometru: 35% dintre români cred că oamenii au trăit în același timp cu dinozaurii

Expoziţie de dinozauri animaţi în Bucureşti. Preferatul copiiilor, puiul de T-RexExpoziţie de dinozauri animaţi în Bucureşti. Preferatul copiiilor, puiul de T-Rex

Conform răspunsurilor acordate unui chestionar Eurobarometru, 34% dintre români cred că oamenii au fost contemporani cu dinozaurii. Alți 21% dintre respondenții români au spus că nu știu să răspundă la această întrebare, iar 45% dintre cei care au participat la sondaj au spus că această afirmație este falsă.

Întrebarea adresată de Barometrul UE a fost: „Primii oameni au trăit în același timp cu dinozaurii?”, iar participanții la chestionar trebuiau să spună dacă acest lucru este adevărat sau fals.

Sursa: captură Eurobarometru

Conform datelor centralizate de Eurobarometru, românii se află pe primul loc, alături de Italia, cu cei mai mulți respondenți care au spus că afirmația este adevărată.

La polul opus se află suedezii, care au răspuns cu adevărat la aceeași întrebare într-un procent de doar 3%, iar 86% dintre ei consideră că afirmația este falsă.

Datele au fost colectate de Eurobarometru în perioada aprilie-mai 2021 și vizează cunoștințele pe care le au locuitorii UE despre știință și tehnologie.

The post Eurobarometru: 35% dintre români cred că oamenii au trăit în același timp cu dinozaurii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code