NEWSNET

Flux-stiri

City Insurance a fost trimisă oficial în faliment de către ASF. Extrasele de cont erau false

  • Falimentul era așteptat de piața asiguratorilor.
  • ASF a constatat că extrasele de cont ale City Insurance erau false.
  • Creșterea City Insurance a fost exponențială, însă în urma controlului firma a decăzut enorm.

Acest faliment era așteptat de piața asiguratorilor de mai mult timp având în vedere situația de la City Insurance.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat vineri seară că va trimite în faliment compania de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România cu o cotă de piața de 45%, ca urmare a faptului că nu a venit niciun investitor să o salveze, iar indicatorii de capital nu au fost restabiliți, scrie Ziarul Financiar.

În urma controlului, inclusiv internațional, din primăvara acestui an, ASF a constatat că anumite extrase de cont prezentate de City Insurance erau false, iar banii nu existau.

ASF spune că toate falsurile găsite în companie au fost semnalate organelor de anchetă.

City Insurance era o companie deținută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, și de investitorii italieni.

City Insurance a crescut exponențial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situație financiară dezastruoasă.

Creșterea City Insurance a fost exponențială, astfel încât a ajuns să dețină aproape jumătate din piața RCA din România pentru că vindea aceste polițe cu cel mai mic preț.

Euroins, al doilea jucător de pe piața de RCA cu o cotă la fel de mare, a primit infuzie de capital și pentru moment merge înainte.

The post City Insurance a fost trimisă oficial în faliment de către ASF. Extrasele de cont erau false appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code