Flux-stiri

Zeci de victime în urma a două explozii provocate de mașini-capcană în capitala Somaliei

exploziiexplozii

  • Două explozii de mașini-capcană la Ministerul Educației din capitala Somaliei, Mogadiscio, au ucis și rănit numeroase persoane sâmbătă.
  • Autoritățile au declarat că atacul a fost comis de grupul islamist al Shabaab, care, potrivit acestora, a vizat Ministerul Educației, o intersecție și o școală.
  • Un alt ofițer de poliție care păzea Ministerul, a declarat că a văzut cel puțin 12 cadavre și peste 20 de persoane rănite.

Două explozii de mașini-capcană la Ministerul Educației din capitala Somaliei, Mogadiscio, au ucis și rănit numeroase persoane sâmbătă, au anunțat poliția și agenția de știri a statului. Autoritățile au declarat că atacul a fost comis de grupul islamist al Shabaab, care, potrivit acestora, a vizat Ministerul Educației, o intersecție și o școală.

La ora 14:00, teroriștii al-Shabaab au efectuat două explozii care au vizat civili, inclusiv copii, femei și bătrâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Sadiq Doodishe.

Doodishe a declarat că poliția va da ulterior bilanțul morților și numărul răniților. Agenția de știri de stat SONNA, a declarat că exploziile au provocat zeci de victime civile, inclusiv jurnalistul independent Mohamed Isse Kona”.

Sindicatul jurnaliștilor somalezi (SJS) a confirmat că Kona, un reporter de televiziune, a fost ucis. Prima explozie a lovit Ministerul, apoi a doua explozie s-a produs în momentul în care au sosit ambulanțele și oamenii s-au adunat pentru a ajuta victimele, a declarat pentru Reuters ofițerul de poliție Nur Farah.

Un alt ofițer de poliție care păzea Ministerul, care și-a dat numele Hassan, a declarat pentru Reuters că a văzut cel puțin 12 cadavre și peste 20 de persoane rănite. Un jurnalist Reuters aflat în apropierea locului exploziei a declarat că cele două explozii au avut loc la câteva minute una după cealaltă și au spart geamurile din apropiere. Sângele victimelor exploziilor a acoperit asfaltul din fața clădirii, a spus el.

La câteva momente după explozii, o coloană mare de fum s-a ridicat deasupra locului. Cea de-a doua explozie ne-a ars ambulanța în timp ce veneam să transportăm victimele de la prima explozie”, a declarat Abdikadir Abdirahman, de la Serviciul de Ambulanță Aamin.

Un șofer și un lucrător de prim ajutor au fost răniți în explozie, a spus el. Atacul a avut loc în același punct în care a avut loc cel mai mare atentat cu bombă din Somalia în aceeași lună din 2017. În acel atentat, care a ucis peste 500 de persoane, un camion capcană a explodat în fața unui hotel aglomerat, la intersecția K5, care este mărginită de birouri guvernamentale, restaurante și chioșcuri.

The post Zeci de victime în urma a două explozii provocate de mașini-capcană în capitala Somaliei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code