Flux-stiri

FMI: Efecte „devastatoare” pot apărea din cauza conflictului ruso-ucrainean

  • FMI a spus că sancțiunile pe care Rusia le primește în urma invadării Ucrainei vor avea efecte „devastatoare” asupra altor țări.
  • Statele Unite, Uniunea Europeană, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive asupra Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.
  • Escaladarea conflictului şi a sancţiunilor ar avea consecinţe devastatoare„, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional.

FMI a spus că sancțiunile pe care Rusia le primește în urma invadării Ucrainei vor avea efecte „devastatoare” asupra altor țări.

Sancţiunile impuse Rusiei vor avea un impact substanţial asupra economiei mondiale şi a pieţelor financiare, cu efecte colaterale asupra altor ţări„, anunţă Fondul Monetar Internaţional. „Escaladarea conflictului şi a sancţiunilor ar avea consecinţe devastatoare„, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive asupra Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Banca Mondială și FMI vor oferi Ucrainei 5,2 miliarde de dolari

Banca Mondială a anunţat marţi că pregăteşte un ajutor de urgenţă de trei miliarde de dolari pentru Ucraina, din care cel puţin 350 de milioane de dolari ar putea fi deblocate în această săptămână, transmite AFP. Pe lângă ajutorul financiar, Ucraina a mai primit și ajutor militar din partea mai multor țări, printre care se numără și țara noastră.

La rândul său, Fondul Internațional Monetar (FMI) a subliniat că va folosi „instrumentul său de finanţare rapidă” pe care consiliul de administraţie l-ar putea examina „chiar săptămâna viitoare”.

„Pregătim un pachet de sprijin de trei miliarde de dolari în următoarele luni, începând cu (…) o deblocare rapidă de cel puţin 350 de milioane de dolari care va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie săptămâna aceasta. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de bilanţul uman şi economic devastator al războiului din Ucraina, a indicat instituţia, într-un comunicat dat publicităţii în comun, cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

The post FMI: Efecte „devastatoare” pot apărea din cauza conflictului ruso-ucrainean appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code