Flux-stiri

FOTO. Piloții de avioane F-22 testează o casca de ultimă generație a US Air Force

  • Forțele aeriene americane de la Baza Aeriană Eglin testează un nou tip de cască de zbor.
  • Piloții de F-22 Raptor vor zbuza cu noua cască mai ușoară, mai rece și mai ușor de echipat.
  • Piloții de sprijin, de bombardament și unii piloți de vânătoare vor folosi casca de aviație cu aripă fixă de nouă generație.

Forțele aeriene americane testează un nou design de cască pentru piloții de avioane, dezvoltat pe baza nevoilor piloților și a feedback-ului primit în urma utilizării actualei căști HGU-55P, care a fost casca standard emisă în ultimii 40 de ani, scrie Insider.

Testarea se desfășoară în la Baza Forțelor Aeriene Eglin, unde aproximativ cinci piloți de F-22A Raptor din cadrul 301st Fighter Squadron, o unitate de rezervă din cadrul 43rd Fighter Squadron, zboară cu noua cască mai ușoară, mai răcoroasă și mai ușor de echipat.

Scopul programului Next Generation Fixed Wing Helmet (Casca de aviație fixă de generație următoare) este de a oferi piloților o platformă mai confortabilă, mai stabilă și mai echilibrată pentru a permite utilizarea dispozitivelor montate pe cască fără a impune utilizatorului o tensiune la nivelul gâtului și disconfort. Noua cască va echipa piloții de avioane de sprijin, de bombardament și de vânătoare, cu excepția piloților de F-35, care vor continua să zboare cu casca lor actuală.

„Este cunoscut faptul că piloții de luptă au probleme de lungă durată la nivelul gâtului și al spatelui”, a declarat maiorul Brett Gedman, de la 301th Fighter Squadron. „Prin urmare, a avea o cască ușoară, proiectată cu gândul la operator, va avea un impact pozitiv pe termen lung asupra sănătății piloților noștri de vânătoare în timpul și după serviciu.”

Citește și

The post FOTO. Piloții de avioane F-22 testează o casca de ultimă generație a US Air Force appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code