Flux-stiri

Franța: Firmele care nu permit telemunca vor fi amendate

Studiu. Telemunca permanentă, decisă sau analizată în 80% dintre companiile din RomâniaStudiu. Telemunca permanentă, decisă sau analizată în 80% dintre companiile din România

  • 1000 de euro amendă/salariat în cazul firmelor care nu respectă regimul de telemunca.
  • Măsura ar putea fi adoptată din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Omicron.

Franța vrea să implementeze telemunca în rândul cât mai multor firme. Pe fondul răspândirii Omicron, autoritățile franceze încearcă să păstreze distanțarea socială.

Astfel, ele au impus firmelor din țară să adopte telemunca cel puțin trei zile pe săptămână. Societățile care nu se supun acestei dispoziții vor putea fi amendate cu până la 50.000 de euro.

Totodată, până la sfârșitul anului, va fi depus un amendament la proiectul de lege care transformă certificatul de vaccinare în paşaport sanitar, care ar urma să fie discutat lunea viitoare în Adunarea Naţională, informează AFP citând surse din anturajul ministrului Muncii, Elisabeth Borne.

Franţa se confruntă cu un val record de contaminări. Potrivit unui bilanţ publicat ieri de Ministerul Sănătăţii, un număr de aproximativ 208.000 de cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul francez.

„Aş dori un sistem mai rapid şi mai descurajator…Vom introduce un amendament care prevede posibilitatea pentru inspecţia muncii de a acorda sancţiuni de până la 1.000 de euro pe salariat, dacă situaţia nu este conformă cu regulile, şi de maximum 50.000 de euro”, a declarat ministrul Muncii din Franţa.

Pe măsură ce valul 5 al pandemiei cupinde întreg continentul european, Franța a adoptat noi restricții, cum ar fi: portul măştii în aer liber, interzicerea concertelor şi consumul de băuturi şi alimente în locuri publice sau în transportul în comun.

The post Franța: Firmele care nu permit telemunca vor fi amendate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code