Flux-stiri

Franţa va trimite 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni NATO

  • Franța a decis suplimentarea cu 500 de militari în România, în cadrul misiunii NATO, în contextul acțiunilor de consolidare a apărării flancului estic al Alianței.
  • Șeful Statului Major al armatei franceze a anunţat că Franţa va trimite 200-250 de militari şi în Estonia, pentru consolidarea apărării ţărilor baltice.
  • Și președintele SUA, Joe Biden, a declarat că a sporit capacitățile militare în Europa, pentru a sprijini aliații din NATO.

Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, anunţă Statul Major al armatei franceze.

„Războiul a revenit în Europa, pentru prima dată, după anul 1945; pentru prima dată după 1945, un stat atacă un alt stat. (…) Forţa este, din nou, un mod de rezolvare a conflictelor. Franţa face parte din NATO, face parte din Uniunea Europeană. NATO este o organizaţie de apărare colectivă care este fondată pe solidaritate (…) şi trebuie să fim capabili să ne apărăm unii pe alţii. În acest cadru, Franţa contribuie la solidaritatea Alianţei, este un aliat mândru, credibil şi solidar”, a declarat generalul Thierry Burkhard, şeful Statului Major al forţelor armate franceze, într-un interviu acordat acordat France 24 şi RFI.

„Ca expresie a solidarităţii strategice între statele membre NATO, pentru cazul României, care se află în apropierea imediată faţă de situaţia de război din Ucraina şi în contextul în care NATO a decis consolidarea prezenţei, ceea ce este un semnal clar privind solidaritatea strategică, prin poziţionarea de forţe în România, Franţa, un contributor important la Forţa de reacţie rapidă a NATO, s-a oferit, voluntar, să asigure rolul de naţiune-cadru, de ţară-lider, prin trimiterea unui batalion în România în curând, vom trimite 500 de oameni, de combatanţi, pentru a oferi susţinere României, dar şi pentru a transmite un mesaj de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a precizat generalul Thierry Burkhard.

De asemenea, şeful Statului Major al armatei franceze a anunţat că Franţa va trimite 200-250 de militari şi în Estonia, pentru consolidarea apărării ţărilor baltice.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, a reiterat angajamentul NATO pentru apărarea colectivă și securitatea transatlantică.

The post Franţa va trimite 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code