Flux-stiri

Gafa unui post de televiziune din Taiwan. A afirmat că insula este invadată de China

  • „Nu intrați în panică”, a declarat televiziunea într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
  • Beijingul și-a intensificat presiunile asupra Taiwanului de la venirea la putere a președintei Tsai Ing-wen în 2016 și consideră insula o țară suverană.
  • CTS a atribuit eroarea faptului că personalul a difuzat din greșeală conținutul unor exerciții preventive pe care postul fusese însărcinat să le producă pentru brigada de pompieri din New Taipei City. 

Un post de televiziune din Taiwan și-a cerut scuze miercuri pentru că a „provocat panică în rândul populației” atunci când a difuzat în mod eronat o serie de alerte care spuneau că China a lansat atacuri asupra insulei. Conform CBS, 23 de milioane de locuitori din Taiwan trăiesc sub amenințarea constantă a unei invazii din partea Chinei, care consideră insula democratică autoguvernată ca fiind parte a teritoriului său, care va fi recucerit într-o zi, cu forța dacă va fi necesar.

Sistemul de televiziune chinezesc (CTS), cu sediul la Taipei, a stârnit panica în rândul cetățenilor când a difuzat pe ecran mai multe alerte de știri, printre care „Orașul New Taipei lovit de rachete ghidate ale armatei comuniste” și „Nave explodate, instalații și nave avariate în portul Taipei”. Alte alerte spuneau: „Pregătiri de război frecvente ale Chinei comuniste, președintele a emis un ordin de urgență” și „Războiul ar putea izbucni, orașul New Taipei deschide un centru comun de comandă și control de urgență”.

CTS din Taiwan a atribuit greșeala personalului care a difuzat conținutul unor exerciții de prevenire a dezastrelor pe care postul a fost însărcinat să le producă pentru departamentul de pompieri din New Taipei City. „CTS își cere scuze sincere pentru că această eroare gravă a provocat panică în rândul publicului și probleme pentru unitățile relevante”, a declarat compania într-un comunicat.

Alertele false de război au atins un punct sensibil într-un moment de temeri sporite în Taiwan, generate de invazia Rusiei în Ucraina și de îngrijorarea că China ar putea, în mod similar, să-și pună în aplicare într-o zi amenințările de a-și anexa vecinul mai mic. CTS a declarat că a difuzat corecții și scuze pe mai multe canale, adăugând că îi va „pedepsi sever” pe cei responsabili după ce a inițiat o anchetă internă.

„Nu intrați în panică”, scria un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, cu o fotografie a unei alerte de clarificare care spunea: „CTS a difuzat din greșeală un mesaj de prevenire a războiului și a dezastrelor, nu este nevoie ca publicul să intre în panică”.

The post Gafa unui post de televiziune din Taiwan. A afirmat că insula este invadată de China appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code