Flux-stiri

Gazoductul Nord Stream 2 nu va funcționa dacă disputa dintre Ucraina și Rusia se agravează

  • Gazoductul Nord Stream 2 nu va fi operat dacă tensiunile din jurul Ucrainei vor continua să escaladeze, a declarat noul ministru german de externe, Annalena Baerbock.
  • Moscova a adunat peste 90.000 de soldați la granița ucraineană din vestul Rusiei, potrivit agențiilor de informații americane.
  • Potrivit noului cancelar, Germania își va continua eforturile pentru a proteja poziția Ucrainei ca rută de tranzit pentru gazul către Europa.

Conform unui acord între Statele Unite și precedentul guvern german condus de Angel Merkel, gazoductul Nord Stream 2 nu va fi operat dacă tensiunile din jurul Ucrainei vor continua să escaladeze, a declarat noul ministru german de externe, Annalena Baerbock, la postul de televiziune german ZDF.

Din cauza tensiunilor legate de acumularea de trupe militare de către Rusia în apropierea frontierei ucrainene, Washingtonul și guvernul german anterior au convenit ca respectiva conductă să nu fie pusă în funcțiune în cazul unei noi escaladări.

„Gazoductul Nord Stream 2 din Rusia nu va putea fi pus în funcțiune în cazul unei noi escaladări în Ucraina”, a declarat Baerbock.

Baerbock a vorbit după reuniunea G7 de la sfârșitul săptămânii trecute de la Liverpool, care a fost dominată în mare măsură de tensiunile din jurul Ucrainei. Regatul Unit prezidează în acest an reuniunea G7 a celor șapte mari națiuni industriale.

Moscova a adunat peste 90.000 de soldați la granița ucraineană din vestul Rusiei, potrivit agențiilor de informații americane. Potrivit agențiilor de informații, președintele rus Vladimir Putin ar putea lua în considerare o invazie a Ucrainei la începutul anului 2022.

Fostul cancelar Angela Merkel și președintele american Joe Biden au ajuns la un acord privind controversatul gazoduct în luna iulie. În acest acord, s-a convenit că gazul rusesc va continua să ajungă în Europa prin Ucraina. SUA s-au abținut să impună sancțiuni asupra proiectului.

Noul cancelar Olaf Scholz a comentat, de asemenea, gazoductul în timpul unei vizite efectuate duminică în Polonia. Potrivit lui Scholz, Germania își va continua eforturile pentru a proteja poziția Ucrainei ca rută de tranzit pentru gazul către Europa. Totodată, noul cancelar a mai transmis că ar fi o mare greșeală să credem că încălcarea granițelor unei țări europene ar fi fără consecințe. Deși construcția gazoductului a fost finalizată, autorizațiile pentru punerea în funcțiune a acestuia nu au fost încă emise.

The post Gazoductul Nord Stream 2 nu va funcționa dacă disputa dintre Ucraina și Rusia se agravează appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code