Flux-stiri

Germania decide administrarea celei de-a treia doze de vaccin tuturor

Asistentă care vaccinează o persoană.Asistentă care vaccinează o persoană.

Germania decide administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-Covid tuturor, la şase luni după a doua doză. Între timp, preşedintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a ameninţat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităţilor sanitare va creşte prea mult.

A treia doză de vaccin Covid pentru toată lumea la şase luni după a doua doză. Aceasta este principala măsură decisă de conferinţa miniştrilor sănătăţii din landurile Germaniei.

„Al patrulea val a accelerat foarte mult şi loveşte puternic. Ne aşteaptă săptămâni dificile”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei întâlniri cu presa după reuniune.

Între timp, preşedintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a ameninţat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităţilor sanitare va creşte prea mult, conform Bild.

Începând de lunea viitoare, Saxonia va fi primul land german care va restricţiona accesul în restaurante, baruri şi evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de Covid, excluzând posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Germania a înregistrat vineri 37.120 de cazuri noi de infecţie, iar 154 de pacienţi au murit. Indicele de spitalizare, considerat o prioritate în această fază, este în creştere uşoară, dar constantă, cu 3,73 de pacienţi la terapie intensivă la 100.000 de locuitori. Această cifră este foarte departe de pragul maxim atins la Crăciunul anului trecut, când a ajuns la 15,5.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, atrăgea atenţia că Europa este din nou epicentrul pandemiei, iar rata de transmitere este „foarte preocupantă”.

The post Germania decide administrarea celei de-a treia doze de vaccin tuturor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code