Flux-stiri

Germania se opune interzicerii cetăţenilor ruşi în UE: Nu trebuie să le complicăm plecarea opozanților ruși

Olaf ScholzOlaf Scholz

  • Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că este important să nu se îngreuneze viaţa opozanţilor Kremlinului care doresc să părăsească Rusia.
  • Totuși, oficialul german spune că există loc pentru o dezbatere la nivel european cu privire la interzicerea turiştilor ruşi.
  • Mai multe ţări europene au cerut ca cetăţenilor ruşi să le fie interzis accesul în UE pentru a se asigura că şi ei plătesc o pedeapsă pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că, deşi există loc pentru o dezbatere la nivel european cu privire la interzicerea turiştilor ruşi, este important să nu se îngreuneze viaţa opozanţilor Kremlinului care doresc să părăsească Rusia.

„Ceea ce este important pentru noi este să înţelegem că există mulţi oameni care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus”, a declarat el în urma unei întâlniri cu liderii ţărilor nordice, care a avut loc luni la Oslo, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Toate deciziile pe care le luăm nu ar trebui să facă mai complicată plecarea din ţară, pentru a scăpa de conducerea şi dictatura din Rusia”, a adăugat el.

Mai multe ţări europene, printre care şi finlandeza Sanna Marin, prezentă şi ea la reuniune, au cerut ca cetăţenilor ruşi să le fie interzis accesul în UE pentru a se asigura că şi ei plătesc o pedeapsă pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Autor: Iulian Moșneagu

The post Germania se opune interzicerii cetăţenilor ruşi în UE: Nu trebuie să le complicăm plecarea opozanților ruși appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code