Flux-stiri

Germania suspendă în mod oficial garanțiile pentru afaceri cu Iranul

Iranul afirmă că a dejucat atacuri legate de Israel asupra unor „situri sensibile" .Iranul afirmă că a dejucat atacuri legate de Israel asupra unor „situri sensibile" .

  • Guvernul german anunţă vineri suspendarea oficială a garantării creditelor la export şi garantarea investiţiilor companiilor germane în Iran, din cauza reprimării manifestaţiilor.
  • Ministerul german al Economiei anunţă că suspendă şi alte ,,formate economice” – inclusiv negocieri în probleme energetice -, din cauza ,,situaţiei foarte grave din Iran” .
  • De la începutul protestelor, SUA și UE au impus sancțiuni suplimentare Iranului pentru tratamentul brutal aplicat demonstranților și pentru decizia sa de a trimite sute de drone Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Guvernul german anunţă vineri suspendarea oficială a garantării creditelor la export şi garantarea investiţiilor companiilor germane în Iran, din cauza reprimării manifestaţiilor, potrivit Washington Post.

Ministerul german al Economiei anunţă că suspendă şi alte ,,formate economice” – inclusiv negocieri în probleme energetice -, din cauza ,,situaţiei foarte grave din Iran” .

Garantarea creditelor la export protejează companiile germane atunci când exporturile nu sunt plătite. Garantarea investiţiilor este acordată în vederea unei protejări a investiţiilor directe ale companiilor germane de riscuri politice în ţările în care fac asemenea investiţii.

Ministrul subliniază că folosirea acestor instrumente în Iran a fost suspendată timp de zeci de ani, până la ,,deschiderea unei scurte fereastre” în 2016, în urma încheierii Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, inclusiv cu Germania.

Acesta precizează că s-au acordat sau au fost prelungite garanţii câtorva proiecte în acea perioadă şi că nu au existat proiecte noi începând din 2019.

Guvernul german a decis acum să suspende complet” garanțiile, a adăugat acesta, iar scutirile pot fi acordate doar dacă există motive umanitare solide. Comerțul germano-iranian a totalizat 1,76 miliarde de euro (aproape 1,9 miliarde de dolari) în 2021 și 1,49 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, a precizat ministerul.

Proteste la nivel național au izbucnit în septembrie după moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, reținută de poliția pentru moralitate pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al femeilor din Iran. De atunci, acestea s-au transformat în apeluri la răsturnarea clericilor aflați la putere în Iran. Autoritățile au încercat să înăbușe demonstrațiile și să intensifice presiunea asupra criticilor.

De la începutul protestelor, Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni suplimentare Iranului pentru tratamentul brutal aplicat demonstranților și pentru decizia sa de a trimite sute de drone Rusiei pentru războiul din Ucraina. Luna trecută, Germania a făcut presiuni pentru o reuniune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care a votat pentru condamnarea represiunii și pentru crearea unei misiuni independente de anchetă.

The post Germania suspendă în mod oficial garanțiile pentru afaceri cu Iranul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 67 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code