Flux-stiri

Grevă STB. Transportul în comun din Capitală este paralizat

  • Angajați ai Societății de Transport București (STB SA) au intrat în grevă spontană, joi dimineața, iar transportul în comun de suprafață a fost paralizat.
  • În condițiile grevei STB, bucureștenii s-au îndreptat către metrou și aplicațiile de ride-sharing.
  • Directorul STB, Adrian Criț, l-a acuzat pe liderul de sindicat, Vasile Petrariu, că a instrumentat „protestul ilegal” și a transmis că va depune plângere penală.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu au circulat, joi dimineața, în Capitală, din cauza unei greve spontane a angajaților STB, care protestează pentru măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. Mijloacele de transport în comun de suprafață au rămas în depouri și autobaze, iar bucureștenii s-au îndreptat către stațiile de metrou și aplicațiile de ride sharing.

Așadar, în această dimineață, s-au văzut și primele efecte ale grevei spontane a angajaților STB. Aplicațiile de ride sharing și-au crescut tarifele, din cauza cererii ridicate. Pentru o cursă din zona Cotroceni până la Aeroportul Henri Coandă, care ar fi costat 40 de lei, acum prețul se ridică și până la 100 de lei. De asemenea, mașinile au înaintat cu greu în trafic.

Paralizarea mijloacelor de transport de suprafață i-a determinat pe bucureșteni să folosească metroul, ceea ce a dus la aglomerații în stații. Metrorex a anunțat că a luat toate măsurile necesare pentru preluarea unui număr crescut de călători. Compania introduce toate trenurile disponibile din flotă și se va circula în orele de vârf la un interval minim posibil. Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază au luat măsuri de fluidizare și control, în special, în stațiile aglomerate de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grgorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Directorul companiei, Adrian Criț, a catalogat această grevă a STB ca fiind ilegală și a lansat acuzații la adresa liderului de sindicat, Vasile Petrariu. „Această grevă este ilegală în condiții de pandemie. Sunt documente care vor sta la baza unei plângeri penale și va fi contra unor lideri de sindicat. Angajații sunt manipulați de către sindicat. Cred că angajații vor să își păstreze locul de muncă. Dacă vor majorări salariale trebuie să presteze activitatea”, a declarat Adrian Criț.

În plus, acesta și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu sindicaliștii și a mai adăugat că trebuia asigurată circulația unei treimi din parcul auto.

Prefectura Capitalei a suplimentat efectivele de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât în interior, cât și la exterior, dar și efectivele de poliție rutieră, alături de poliția locală, pentru fluidizarea traficului și prevenirea oricăror incidente.

STB a cerut, în instanță, încetarea grevei angajaților săi. Au fost depuse două cereri la Tribunalul din București. În cazul primei cereri înregistrate, depusă împotriva sindicaliștilor și în care STB și municipalitatea cer anularea acțiunii de protest, magistrații Tribunalului București au fixat pentru sămbătă, 21 ianuarie, ora 12.00, termen de judecată. A doua cerere, de suspendare a grevei, prin care se solicită obligarea sindicatelor STB să reia de urgență activitatea, va fi judecată, astăzi,la ora 14.00.

The post Grevă STB. Transportul în comun din Capitală este paralizat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code