Flux-stiri

Cîţu: „Noi vrem să dăm primii premierul”. Ciolacu: „Ponderile parlamentare contează cel mai mult”

citu-ciolacucitu-ciolacu

  • Liderul PNL, Florin Cîţu, spune că liberalii ar trebui să dea primii premierul, în sistemul rotativ.
  • Preşedintele PSD, Marel Ciolacu, reia teza că ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere.
  • PNL şi PSD negociază formarea unei coaliţii guvernamentale.

„PNL, noi vrem să dăm primii premier”, spune Florin Cîţu.

Întrebat dacă liberalii îi vor propune preşedintelui Klaus Iohannis două variante de premier, urmând ca şeful statului să aleagă, Cîţu a râs.

„Dl. preşedinte are atribuţia de a desemna premierul. PNL va veni cu o variantă. Împreună cu cei de la PSD vom găsi o variantă şi vom merge împreună. Este un premier al coaliţiei, nu va merge PNL cu un premier”, afirmă liderul liberal.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reluat teza potrivit căreia negocierea se face potrivit ponderii parlamentare şi precizează că PSD a decis deja ca premierul să fie prin rotaţie şi că aşteaptă şi de la PNL să ia o decizie similară.

„PSD a luat o decizie că e de acord cu acest sistem rotativ. Urmează ca PNL să ia o asemenea decizie dacă e de acord sau nu. (…) Cred că, totuşi, ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere”, spune Ciolacu.

PNL şi PSD negociază formarea unei coaliţii guvernamentale.

The post Cîţu: „Noi vrem să dăm primii premierul”. Ciolacu: „Ponderile parlamentare contează cel mai mult” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code