Flux-stiri

În China se vorbește despre schimbări pozitive după scăderea numărului de cazuri

CHINACHINA

  • În orașul Xi’an, numărul de cazuri a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultima săptămână.
  • China a urmat o politică zero-COVID în lupta cu pandemia.
  • Duminică au fost înregistrate 122 de cazuri COVID în orașul istoric.

În China se vorbește despre schimbări pozitive după scăderea numărului de cazuri. Numărul de cazuri noi în orașul închis a scăzut la cel mai mic nivel din ultima săptămână, în timp ce locuitorii se confruntă cu a unsprezecea zi de izolare strictă la domiciliu. Noile cazuri de COVID-19 în orașul chinez Xi’an, aflat sub control judiciar, au scăzut la cel mai mic nivel din ultima săptămână, în timp ce locuitorii se confruntă cu a unsprezecea zi de izolare strictă la domiciliu.

China a urmat o abordare zero-COVID, care implică restricții stricte la graniță și izolări rapide și țintite, de când virusul a apărut pentru prima dată într-un oraș central la sfârșitul anului 2019. Cu toate acestea, această strategie a fost pusă sub presiune în ultimele săptămâni, cu o serie de focare locale și cazuri care rămân ridicate.

Duminică au fost raportate 122 de noi infecții în orașul istoric din nordul țării – cel mai mic nivel din 25 decembrie și în scădere față de 174 sâmbătă. Zhang Canyou, de la agenția chineză de control al bolilor, a declarat pentru televiziunea de stat CCTV că, după mai multe runde de teste în Xi’an și impunerea izolării, au început să vadă „unele schimbări pozitive”.

„Vom face, de asemenea, unele ajustări ale măsurilor de prevenire și control în timp util”, a spus el.

Cu toate acestea, există 16 pacienți în stare „severă”, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

Deși scăzute în comparație cu cifrele din alte părți, noile infecții din ultimele zile au atins un nivel ridicat care nu a mai fost înregistrat în China din martie 2020. Din 9 decembrie au fost raportate peste 1.500 de cazuri de tulpină Delta în Xi’an, iar oficialii din domeniul sănătății au declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că doi pacienți sunt în stare critică.

The post În China se vorbește despre schimbări pozitive după scăderea numărului de cazuri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code